FC Viktoria Plzeň v úterý 28. července 2015 vstoupí do bojů o Ligu mistrů. Ve třetím předkole se utká s Maccabi Tel Aviv. Izraelský mistr se bude v úvodním utkání opírat především o bouřlivou atmosféru na svém stadionu a také na nejlepšího střelce ligy Erana Zahaviho.

„Bude tu divoká atmosféra, ale my jsme na to zvyklí, protože u nás doma je to taky tak. Soupeře jsem viděl v obou jeho zápasech 2. předkola Ligy mistrů, takže určitě poznatky máme. Čeká nás velmi dobrý soupeř s dynamickou útočnou hrou. Tým je plný reprezentantů Izraele, takže velké osobnosti a v útoku Zahavi, který je nejlepším útočníkem ligy,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Viktoriáni si chtějí na podzim opět užívat účast v Lize mistrů a kouč Viktorie chce ve 3. předkole spoléhat především na hráče, kteří už s Plzní dvakrát milionářskou soutěž vybojovali. „Nᚠtým je zkušený, motivaci má obrovskou, protože si chce opět zahrát Ligu mistrů. V sestavě máme hráče, kteří už Ligu mistrů dvakrát vybojovali, a já věřím, že právě oni prokáží svůj klid ve hře a budeme úspěšní. Pro mě je to také samozřejmě velká motivace, ale nějak moc to nedramatizuji,“ zamýšlí se Koubek.

V Tel Avivu panují tropické teploty a hlavně vysoká vlhkost, která sahá až k 85 procentům, to vše může dělat Západočechům problémy. „Je to určitě jeden z faktorů, na který musíme myslet. Víc neprozradím, nechám si to pro sebe, ale hráči určitě budou na soupeře i počasí připraveni,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.