V závěru kondičního soustřední odehraje FC Viktoria Plzeň v Turecku druhý přátelský zápas. Po prohře s německým Duisburgem si budou chtít svěřenci trenéra Karla Krejčího napravit reputaci v souboji s bulharským týmem Ludogorec Razgrad. Zápas se hraje v pátek 22. ledna 2016 od 16:00 SEČ a živě ho budou moct fanoušci sledovat na YouTube kanálu Viktoria TV.

Ludogorec Razgrad byl založen v roce 1945. Název Ludogorec pochází ze jména regionu Ludogorie na severovýchodě Bulharska, ve kterém leží město Razgrad, a znamená „bláznivý prales“.

Klub se v minulosti pohyboval spíše v nižších bulharských soutěžích, v roce 2001 zanikl a vzkříšen byl v roce 2006. Cílem nových majitelů bylo přivést klub do nejvyšší bulharské ligy, což se povedlo v sezóně 2010/11. V následující sezóně 2011/12 Ludogorec nejen vyhrál ligu, ale získal dokonce domácí treble po dalších triumfech v bulharském fotbalovém poháru a bulharském Superpoháru. Stal se tak třetím bulharským klubem (po CSKA Sofia a Levski Sofia), kterému se to podařilo. V první lize navíc od této úspěšné sezony Razgrad nikoho na první místo nepustil, a slavil tak už čtyřikrát v řadě zisk titulu.

Dařilo se mu v evropských pohárech v ročníku 2013/14. V play-off Ligy mistrů se vypadl se švýcarským FC Basilej, ale v základní skupině Evropské ligy byl suverénní. Vyhrál ji se ziskem 16 bodů a postoupil do jarní vyřazovací fáze. Za sebou nechal ukrajinský Černomorec Oděsa, nizozemský PSV Eindhoven a chorvatský Dinamo Záhřeb. Byl vyřazen v osmifinále španělským celkem Valencia CF po porážkách 0:3 a 0:1.

V sezoně 2014/15 postoupil poprvé ve své historii do základní skupiny elitní evropské pohárové soutěže - Ligy mistrů. Jako první bulharský klub v historii v hlavní fázi bodoval, když porazil FC Basilej 1:0. V těžké skupině s Realem Madrid a Liverpoolem nakonec skončil na posledním místě.

V letošní sezoně je Ludogorec po podzimní části na prvním místě tabulky o skóre před Levski Sofia se ziskem 38 bodů. V evropských pohárech ale tentokrát nebojoval, protože už ve 2. předkole Ligy mistrů vypadl s rumunským Milsami Orhei.