Viktoria Plzeň nezvládla venkovní zápas proti Luganu, když na stadionu v Luzernu prohrála 2:3 a odmítla tak možnost bodově se odpoutat na druhém místě základní skupiny Evropské ligy.

„Lugano bylo hodně nebezpečné v rychlých brejcích. Nám se na rozdíl od soupeře nepodařilo vstřelit z prvních šancí branky. Pak jsme byli potrestáni za nedostatky v naší hře a navíc jsme nezvládli dotáhnout manko,“ hodnotí duel útočník Marek Bakoš. „Hrajeme Evropskou ligu a každé mužstvo tu má svou kvalitu, to jsme viděli před malou chvílí na hřišti. Lugano má rychlé, nebezpečné a silné hráče. Musíme si zápas zhodnotit a ukázat si, co jsme dělali špatně. Dnes jsme prostě nehráli dobře. Musíme zvládnout evropské zápasy, které nás čekají v nejbližší době,“ dodává Bakoš.

„Hráli jsme celou dobu do plné obrany. Soupeř si na nás připravil takovou taktiku, na kterou jsme nenašli recept. Spoléhali na brejky a každý z nich byl nebezpečný. Díky tomu zaslouženě vyhráli,“ přidává se Jan Kopic.

Pokud by Viktoria zvítězila, mohla by mít na druhém místě základní skupiny tříbodový náskok nad Hapoelem. „Bukureš vyhrála, to je pro nás dobře, ale na druhou stranu si můžeme drbat hlavy, protože kdybychom dnes vyhráli my, měli bychom postup blízko. Je to neúspěch, jsme zklamaní. My ale víme, že i druhé místo je postupové, o to nyní musíme bojovat,“ uzavírá Kopic.

Fotogalerie