11. 4. 2024    Zápas

Čtrnáct statečných vybojovalo remízu i desáté místo v koeficientu

FC Viktoria Plzeň

Čtvrtfinále / Čtvrtek 11. 4. 2024, 18:45 / Stadion města Plzně

Čtvrtfinále / Čtvrtek 11. 4. 2024, 18:45
Stadion města Plzně

FC Viktoria Plzeň

0:0

ACF Fiorentina

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička – Hranáč, Hejda (C), Jemelka – Řezník (90+6. Paluska), Červ, Kalvach, Cadu – Šulc – Chorý (90+4. Kliment), Vydra (62. I. Traoré)

ACF Fiorentina

Terracciano – Dodô, Milenković, L. Martínez, Biraghi (C) – Arthur (79. López), Mandragora, Beltrán (70. Barák) – González (84. Ikoné), Belotti (70. Nzola), Sottil (79. Kouamé)

statistiky

ŽK: 16. Cadu, 72. Řezník, 90+3. Chorý – 90. Ikoné

Rozhodčí: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (všichni IZR)

Střely na bránu: 1 - 2

Střely mimo: 1 - 8

Rohy: 2 - 5

Ofsajdy: 0 - 0

Fauly: 12 - 8

Diváci: 11470

Viktoria Plzeň dnes nastoupila do svého historicky prvního čtvrtfinále evropské soutěže. Jejím soupeřem byla italská Fiorentina. Vyrovnaný duel nenabídl velké množství brankových příležitostí na žádné straně.

První minuty čtvrtfinále Evropské konferenční ligy přinesly vyrovnanou bitvu bez větších příležitostí na obou stranách. Ve Štruncových Sadech to poprvé zahučelo ve dvacáté čtvrté minutě. Do velké šance se dostala domácí Viktoria. Rychlý přechod do útoku se pokusila využít dvojice Pavel Šulc a Matěj Vydra. Druhý jmenovaný se nakonec dostal ke střele a jeho rána k levé tyči branky Fiorentiny skončila jen pár centimetrů vedle.

Třicátá třetí minuta zápasu přinesla úvodní šanci italského týmu. Lucas Martinez Quarta z obrovské vzdálenosti se rozhodl jednoduše vypálit na branku Martina Jedličky. Tato rána mířila nad horní tyč a kouzelník v plzeňské svatyni ji jen hlídal. O dvě minuty později si hosté vypracovali znovu šanci. Italský forvard Andrea Belotti se dostal ke střele hlavou, tu dokázal zachytit do svých rukavic brankář Jedlička. Úvodní dějství evropského čtvrtfinále branku nepřineslo.

Vstup do druhého poločasu byl úplně stejný jako dění v tom prvním. Hrál se vyrovnaný fotbal bez větších nebezpečných situací na obou stranách. Vyprodaný stadion, na který dorazilo necelých jedenáct a půl tisíce fanoušků sledoval spíše taktickou bitvu, než ofenzivní představení. V sedmdesáté osmé minutě si Viktoria vypracovala velkou šanci. Po zmatku v pokutovém území se do míče opřel TomᚠChorý, který jen těsně minul levou tyč. Veškerý rozruch byl nakonec stejně zbytečný, jelikož hlavní rozhodčí odpískal útočný faul. Česko-italský souboj gól nenabídl a rozhodovat se bude za týden ve Florencii.

Související články