V nominaci českého národního týmu je pro kvalifikační zápas s Islandem hned pět viktoriánů, další dva hráči Viktorie si pak za své výkony vysloužili pozvánku do slovenské reprezentace. Brankářská jednička Matúš Kozáčik a poprvé také záložník Patrik Hrošovský.

„Jsem velmi rád, že jsem se dostal do nominace. Hrál jsem kvalifikaci a barហza jednadvacítku, ale toto už je „A“ tým, takže jsem opravdu hodně šastný,“ říká dvaadvacetiletý Hrošovský. „Nečekal jsem to a dozvěděl jsem se to tady v Doosan Areně v Plzni od našeho vedoucího týmu Míry Jedličky,“ dodává hráč Viktorie.

Po dopoledním plzeňském tréninku si Hrošovský přečetl všechny gratulující sms a prohodil také pár slov s brankářem Kozáčikem. „Matúš za mnou přišel a dělal si legraci, že můžeme jet spolu autem na sraz. Jsem ale rád, že tam je někdo koho dobře znám,“ popisuje mladý středopolař.

Slovensko má před sebou dva zápasy s Makedonií a Finskem a plzeňský středopolař by byl rád, za každou minutu strávenou na hřišti. „Nevím, jestli se dostanu na hřiště, ale to teď opravdu neřeším. Jsem moc rád za nominaci a uvidím až na srazu, jestli se dostanu na plac. Byl bych samozřejmě rád za každou minutu,“ zamýšlí se Patrik Hrošovský.

Rodák z Prievidze se kromě svého spoluhráče z Viktorie setká na srazu s dalšími hráči, kterým od mala fandil. „V týmu je plno hráčů, kteří toho mají v reprezentaci hodně za sebou, hrají v evropských velkoklubech. Když jsem byl malý, měl jsem je za vzory a teď s nimi budu sdílet šatnu,“ těší se Hrošovský. „Je to určitě ocenění mojí práce tady ve Viktorii. Hraji teď pravidelně, na hřišti se cítím dobře. Nebýt Plzně pozvánka by přišla těžko,“ uzavírá Patrik Hrošovský.