Miroslav Koubek po vítězném utkání Viktorie Plzeň nad Zlínem.

Byl to z Vašeho pohledu kontrolovaný výkon?

Já si myslím, že až na nějaké situace jsme soupeře nepustili do šance. Vyhráli jsme asi 12:1 na střely na bránu, takže to asi byl kontrolovaný výkon. Měli jsme hodně šancí.

Má podle Vás Pavel Šulc reprezentační formu?

Tuhle otázku necháme na jiné, aby se s tím popasovali. Je to aktuálně nejlepší střelec soutěže, co k tomu víc dodat? Říkám to pořád, je to ofenzivní záložník, není to útočník, a proto má fascinující bilanci. Ještě nedávno měl nálepku spalovače šancí a dnes vede tabulku střelců.

Jak velkou radost Vám dělá svými výkony Jhon Mosquera?

I na podzim se ukázal, že když hrajeme na tři vepředu, že dokáže hrát dobře a jeho parketou je levá strana. V systému 3-4-3 je Mosqi opravdu velmi důležitý hráč a najde si tam svoje místo.

V týdnu jste přivítal novou posilu Metsoka, uvažoval jste o nějaké minutáži dnes?

 Ještě ne, dnes byl v nominaci, aby navnímal atmosféru. Nebylo to na pořadu dnes. Šlo o navnímání atmosféry Doosan Areny, v mužstvu. Viděl jsem, že byl pozorný a vše pečlivě sleduje.

Obdržel jste dneska žlutou kartu, co se tam stalo?

Myslím si, že je o mně známo, že nejsem žádný poděs. Říkal jsem pomeznímu rozhodčímu, že se domnívám, že tam byl dvoumetrový ofsajd.  Akce pokračovala a Zlín z ní měl standardku. Nesouhlasil jsem, že to měl pustit. Říkal jsem mu svůj názor. Cítím se nevinný (směje se).