Viktoria si ve čtvrtek 22. října značně zkomplikovala situaci v základní skupině Evropské ligy, když prohrála na půdě Rapidu Vídeň 3:2. Svěřenci Karla Krejčího se tak dostali do situace, kdy dost možná budou muset na šanci na postup v následujících třech zápasech třikrát zvítězit.

„Samozřejmě jsem si před utkáním představoval jiný výsledek. Zápas začal dobře. Šli jsme do vedení, ale paradoxně nám to spíše ublížilo. Zbytečně jsme zalezli. Domácí nás přehrávali a gól visel ve vzduchu. Po vyrovnání jsme se opět zvedli a je jen škoda, že ze dvou slibných šancí jsme vedení nepřehoupli zpátky na naší stranu. Dvacet minut po našem gólu jsme hráli nejhorší fotbal co jsem zpátky v Plzni. Po přestávce jsme nezačali špatně. Hře prospělo i střídání. Bohužel jak druhý, tak i třetí gól byl hodně smolný. Samozřejmě jsme se následně tlačili dopředu, a tím jsme soupeři nabídli několik šancí na definitivní tečku v utkání. Brankou Hrošovského jsme se vrátili do zápasu a následně se snažili o vyrovnání, ale domácí si to už zkušeně pohlídali,“ hodnotí zápas trenér Karel Krejčí.

Domácí jsou tak po dnešní výhře na devíti bodech. Před Viktorii se v tabulce dostal i Villarreal, který porazil Minsk 4:0. „Strašně bych si přál, aby ten druhý nᚠgól byl ještě důležitý, aby nám pomohl ve vzájemném dvojutkání s Rapidem, které pro uchování šance na postup musíme bezpodmínečně vyhrát. Situace nastala, že pokud Rapid porazí Minsk, tak my musíme vyhrát i poslední dva zápasy. Pořád ještě nějaká šance je. A pokud je, tak se jí musíme držet,“ vyhlíží Krejčí.

„Rapid je v kombinaci silný a my místo abychom jim vyšším postavením ohrožovali jejich rozehrávku, tak jsme se zatáhli. Oni kombinovali, měli prostor. Prosazovali se přes levou stranu. Po vyrovnávajícím gólu jsme vysunuli obranu a oni s tím měli problémy, donutili jsme je nakopávat. Asi jsme se vedení zalekli, když jsme je nechali hrát a ukázat jejich kvalitu,“ hledá příčiny porážky hlavní trenér Viktorie.

Viktoriáni mají před sebou těžký program. Zápasy se Spartou a Vídní na domácím hřišti mohou být dost možná klíčovými duely podzimní části sezony. „Těch zápasů je po sobě nyní hodně. V následujících dnech strávíme hodně času spolu. Musíme si některé situace rozebrat. I v lize nás čekají těžké zápasy. V neděli hrajeme v Brně, poté nás čeká Sparta. Stále máme před sebou utkání s Jabloncem a Boleslaví. Je pravdou, že pokud soupeřům dáme tolik prostoru jako dnes, tak budeme mít problémy. Na druhou stranu vidím, že jsme schopni hodně gólů dávat a dostávat se do vyložených šancí. Věřím, že se nám podaří následující klíčové zápasy zvládnout,“ uzavírá Krejčí. 

Fotogalerie