Trenér Zdeněk Bečka si v utkání s Brnem vydobyl právo bojovat o prvenství v letošním ročníku ePojisteni.cz ligy na vlastním hřišti. Po brance z nastaveného času utkání veze zpět na západ Čech tři body za vítězství 1:0.

„Jsme rádi, že jsme zůstali v boji o titul. Brno je v domácím prostředí velice silné a i s vědomím, že je zachráněné mohlo hrát uvolněně. První půle byla z naší strany zbytečně nervózní, zřejmě pod tíhou dojmu, že utkání chceme a musíme vyhrát,“ hodnotí první půli plzeňský trenér. „O poločase jsme si vyjasnili, jak chceme hrát, vrhli víc sil do útoku a chtěli vyhrát. Brno nás mohlo potrestat z protiútoků, ale my je dokázali zachytávat. Myslím, že branku jsme v 92. minutě vstřelili zaslouženě. Za druhou půli jsme si body zasloužili, dřeli jsme do poslední minuty a to se nám vyplatilo,“ dodává Bečka.

Viktoriáni dlouho obléhali soupeřovu branku, do vyložených šancí se ale dostali až v posledních minutách. „V útoku jsme neměli ideální pohyb, na druhou stranu Brno perfektně bránilo. To jsou důvody, proč se nám v ofenzivě tolik nedařilo,“ vysvětluje plzeňský trenér, který se musel ještě před přestávkou vypořádat se ztrátou Lukáše Hejdy. „U Lukáše to vypadá na zlomený nos, uvidíme, zda v příštím zápase bude moci nastoupit například s maskou,“ popisuje situaci plzeňského stopera.

Výsledkem rivala ze Slavie se viktoriáni nechtěli rozptylovat. „Zakázali jsme si zjišování jejich výsledku. Až po zápase jsme si zjistili stav. Jsem rád, že můžeme bojovat až do posledního kola. Brno může Slavii znepříjemnit hru, má skvěle zvládnuté protiútoky i silnou obranu. Proto věřím, že stále můžeme titul získat,“ zůstává odhodlaný trenér Zdeněk Bečka.

Fotogalerie