Zajímavý a atraktivní souboj odehráli dorostenci Viktorie do sedmnácti let. Ve čtvrtek 26. března se v Luční ulici utkali s japonskou Hirošimou. Výběr trenéra Mrázka rozhodl o vysoké výhře ve druhé půli, ve které nastřílel všech pět branek. Hattrick si připsal Dušan Pinc.

Utkání 17. kola 1. ligy mladších dorostenců Viktorie se původně mělo o blížícím se víkendu, ale soupeř AC Sparta Praha U17 odjel na turnaj do zahraničí. Zápas se bude hrát v náhradním termínu a viktoriáni proto využili možnosti sehrát přátelské utkání s exotickým soupeřem z Asie. 

Přes šance domácích v úvodních minutách skončil první poločas bez branek, ve druhém ale dokázali Plzeňané brzy skórovat Pincem po rohovém kopu. Hosté předváděli velice slušnou techniku a rychlou kombinaci, ale do větších šancí se v utkání nedostali. Domácí naopak postupně získávali více prostoru a vstřelili i další branky. Pinc přidal svou druhou branku po hezké akci Mudry s Kulhánkem, na 3:0 zvýšil Řezáč, čtvrtou branku dal Soušek, a penaltu za faul na Pavlíka proměnil v poslední minutě znovu Pinc.

„Už poločasové skóre napovídá tomu, že jsme s první půlkou zápasu nemohli být vůbec spokojeni. V úvodu jsme sice neproměnili velké šance, ale zbytek poločasu jsme nebyli pro soupeře nebezpeční. Našim hráčům chyběl rychlejší pohyb a přímočarost. Drželi jsme sice více míč, ale přes zhuštěný střed jsme přecházeli jen stěží. Druhý poločas také nebyl z daleka ideální, ale pohyb se zlepšil, hřiště se více otevřelo a z toho pak pramenili naše šance a branky. Soupeř byl velice sympatický s dobrou technikou a dynamickým pohybem. V osobních soubojích však ztráceli a my jsme se v těchto situacích snadněji dostávali k míči a mohli hrát,“ hodnotí utkání trenér Mrázek.

FC Viktoria Plzeň U17 – Hirošima U17 (Japonsko) 5:0 (0:0)

Branky: 45, 50, 80 Pinc, 58, Řezáč, 72 Soušek

FC Viktoria Plzeň U17: Šampalík (41. Přibyl), Končal (50. Soušek), Vacovský, Suchý, Pfejfer (41. Brudna), Pavlík, Mudra, Tomášek (41. Řezáč), Kulhánek, Pinc

Trenéři: Mrázek, Schveinert

Fotogalerie