FC Viktoria Plzeň si v letošní sezóně Ligu mistrů nezahraje. V odvetě 3. předkola Ligy mistrů prohrála doma s Maccabi Tel Aviv 0:2 a v bojích o milionářskou soutěž končí. Oba góly hostů vstřelil ve druhém poločase nejlepší hráč izraelského týmu Eran Zahavi.

„Je to hrozně smutné. Celý rok jsme se snažili vyhrát ligu, abychom takové zápasy mohli hrát, a teď jsme to pokazili. Sedmdesát minut jsme dobře bránili a soupeře k ničemu nepustili. Pak penalta, soupeři narostla křídla a my se začali bát na výsledek. Zahavi to i podruhé dobře zakončil a bylo hotovo. Jsme zklamaní,“ hodnotí kapitán David Limberský. „Je to fotbal, který umí být krutý. Dostali jsme dva góly a bylo po zápase, už jsme se nedokázali zvednout,“ dodává Daniel Kolář.

Oba hráči s Viktorií zažili všechny zápasy v evropských pohárech, porážku s Maccabi řadí k nejhorším zážitkům. „ Je to pro mě určitě největší zklamání kariéry. Měli jsme výborný výsledek z prvního zápasu a naši pasivitou jsme si to celé prohráli. Musíme se z té facky vzpamatovat a zabojovat o Evropskou ligu. Chceme hrát na podzim v pohárech, na tom se nic nemění,“ říká Limberský. „Abych řekl pravdu, za moc to teď určitě nestojí. Věděli jsme, o co hrajeme a báli se o výsledek. Místo toho, abychom hráli po zemi, tak jsme míče nakopávali a to se pak nedá dostat do hry,“ zamýšlí se Kolář.

Viktoriánům se rozhodně nedá upřít bojovnost, ale na soupeře to zkrátka nestačilo. „Byla pro nás důležitá nula vzadu, což se nám dařilo 70 minut. Fotbal se hraje na devadesát minut a my jsme dnes zkrátka zklamali,“ popisuje záložník Daniel Kolář. „Musíme si rozebrat, co všechno bylo špatně a dívat se dopředu. Teď už s tím nic neuděláme. Chceme hrát v Evropské lize a uděláme pro to všechno,“ uzavírá David Limberský.

Fotogalerie