Přinášíme vám shrnutí první části sezony 2023/2024 viktoriánského béčka.

Podzimní část ČFL skupiny A je pro B-tým Viktorie Plzeň minulostí. Svěřenci trenéra Josefa Parláska se nacházejí po patnácti zápasech na šestém místě tabulky. 

„Z hlediska umístění v tabulce považuji podzimní část jako dobrou, hlavně vzhledem k tomu, že tým před sezonou opustilo několik hráčů (Gaszczyk, Pešek, Oravec, Pospíšil, Pejša) a naopak tým doplnilo několik hráčů z našeho dorostu, kteří během podzimní části sbírali první zkušenosti s dospělým fotbalem. A to ještě kdybychom zvládli dovést poslední utkání na Dukle do vítězného konce tak jsme na 4. místě. Celkově je za námi spousta dobré práce v tréninkovém procesu, ale zároveň si uvědomujeme, že je spousta práce před námi," řekl po podzimu kouč viktoriánského béčka. 

Viktoriáni zvládli na domácí půdě obě západočeská derby, jak s Domažlicemi, tak s Karlovými Vary. Duel s domažlickou Jiskrou, který se odehrál začátkem září rozhodl dvěma góly Pavel Hašek a hráči v červenomodrém tak mohli slavit důležité vítězství před skvělou diváckou kulisou. Zápas s karlovarskou Slavií nabídl infarktový závěr,  a to když tři minuty před koncem Pavel Hašek svým gólem zajistil vítězství 2:1. 

„Kádr mužstva tak, jak to u béček ligových klubů přirozeně funguje, doznal před začátkem soutěže změn. Z pohledu umístění v tabulce je velká škoda, že jsme zvláště některá utkání nedotáhli do vítězného konce (Loko Vltavín, FK Robstav, FK Dukla Praha). Pokud bychom je zvládli, atakovali bychom vrchní trojici klubů. Věřím hráčům, že se budou v průběhu zimní přípravy a jarní části soutěže zlepšovat. Herní potenciál a nadstandardní tréninkové podmínky určitě mají," má jasno šéftrenér mládeže FCVP Štěpán Havránek. 

Nejlepším střelcem týmu je se sedmi zásahy útočník Adam Vrba. Viktorka patří se třiceti nastřílenými góly mezi nejofenzivnější týmy v ČFL skupině A.