V předvečer bitvy o historické čtvrtfinále odpovídali na dotazy novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek a obránce Robin Hranáč.

Robine, je to pro vás osobně životní zápas?

Abych pravdu řekl, tak to bude asi nejdůležitější zápas mé dosavadní kariéry, protože můžeme vybojovat historický postup, který se tady v Plzni ještě nepodařil. Byli bychom rádi, kdyby se nám to povedlo.

Očekáváte stejný zápas jako v Ženevě?

Stejný průběh neočekávám. Bude to znovu takticky svázané utkání. Jde o všechno a já čekám velice těžké utkání. Těžko říct, s jakou přijdou taktikou. Musíme se soustředit na sebe, hrajeme v domácím prostředí, a to je velká síla, kterou můžeme využít.

Může utkání rozhodnou to, kdo vstřelí první branku, protože oba týmy disponují velice kvalitní obranou?

V každém utkání platí, že kdo dá první gól, tak má velkou výhodu. Myslím si, že tomu bude tak i tentokrát.

Je nějaký hráč, který vám konkrétně v prvním zápase dělal problémy?

Velice nepříjemným útočníkem je Enzo Crivelli, který se vyžívá v osobních soubojích. Je to velice nepříjemný player, na kterého si určitě musíme dát pozor.

Čekal jste, že se uchytíte v základní sestavě Viktorky?

Hezky se to poslouchá, ale soustředím se jen na zápasy, abych odváděl dobrou práci a pomáhal týmu. Tohle je za mě nejdůležitější nastavení.

Poprvé v historii můžete vy a Viktoria Plzeň postoupit mezi osm nejlepších týmů. Je to téma v kabině?

Motivace je to obrovská. Každý v týmu chce být u takového úspěchu, který Plzeň ještě nezažila. Samozřejmě je to i tématem v kabině.

Jaký je rozdíl, když hraje Viktoria Plzeň s Pavlem Šulcem a bez něj?

Ten rozdíl je jasný, podívejte se na tabulku střelců.

Pane trenére, jaký je pro vás motivační prvek to, že Viktoria Plzeň může poprvé v historii postoupit do čtvrtfinále Evropského poháru?

Na to je jednoduchý odpověď. Vidím to jednoznačně. Motivace a touha jsou obrovské.

Bere ten zápas jako jeden z největší v kariéře?

Těžko říct, přece jen už jsem byl u zápasů, kde se hrálo o titul. Možná bych dal zítřejší zápas na stejnou úroveň.

Musel jste po zápase se Spartou krotit optimismus, nebo chcete těžit z pozitivní vlny?

V týmu nepanuje přehnaná euforie ze zápasu se Spartou. Věnovali jsme se zejména regeneraci, abychom se dali do pořádku, protože nedělní utkání nás také stálo hodně sil. Kluci jsou rozumní, oni vědí, o co hrají. Čeká nás psychicky náročnější zápas než v neděli se Spartou. Jsme pod tlakem „mus횓. Musíme zůstat v klidu a ze zápasu se Spartou si odnést jen sebevědomí, nic jiného.

Jak je na tom tým po zdravotní stránce?  

Po každém zápase máte zdravotní šrámy. Po Spartě se nevyhnuli ani nám, ale věříme tomu, že naše medicinské oddělení ve spolupráci s fyzioterapeuty všechno dobře zvládne. Je to na dobré cestě.

Nelitujete, že Souaré není na pohárové soupisce?

Teď se samozřejmě ukazuje, že to škoda je. Když přišel z Vyškova, tak nebyl v dobrém stavu. Navíc byl zraněný a část přípravy neabsolvoval. V době, kdy se tvořila evropská soupiska, tak byl nepoužitelný. Mohli jsme na soupisku dospat jen tři hráče a těmi byli Jedlička, Valenta a Červ.

Dá se počítat s tím, že vás zítra čeká podobné utkání jako ve Švýcarsku?

Scénář boje teď určitě nebudu prozrazovat. Chtěl bych se ale na celou věc podívat ze široka. V českém podnebí panuje zkreslený obraz na Servette. Zejména je to způsobeno tím, že Slavia Praha Servette porazila 2:0 a 4:0. V tuto chvíli švýcarský celek v očích řady „pseudoodborníků“ klesl ve vážnosti. Ženeva hraje o švýcarský titul a je to vynikající mužstvo. Možná nás opravdu čeká zápas o jednom gólu, o detailech a doporučoval bych přečíst rozhovor s Martinem Frýdkem. Pod ten se podepisuji.