V posledním zápase Evropské ligy se mohli hráči i fanoušci Viktorie cítit jako na houpačce. Západočeši dvakrát vedli, dokonce i jednou ztráceli, nerozhodný výsledek zápasu nakonec vystřelil ve čtvrté minutě nastavení španělský kapitán Bruno Soriano.

„Měli jsme slušný vstup do utkání, ale pak se projevila kvalita Villarrealu, kdy nás dostali pod tlak. Po nenápadné akci jsme dostali branku na 1:1 a poločas dohráli trochu v křeči. Ve druhé půli šel soupeř do vedení a pak přišla naše asi nejlepší pasហv zápase, kdy kluci otočili zápas na 3:2. Za tohle patří hráčům velký dík,“ hodnotí trenér Karel Krejčí. „V závěru jsme soupeře nechali vyrovnat. Místo toho, abychom uhráli poslední minuty někde u praporku, pustili jsme Villarreal do protiútoku. Jsem trochu zklamaný, protože jsme mohli zápas dotáhnout do vítězného konce, ale kluky bych chtěl pochválit, jak zápas odpracovali,“ dodává.

Do zápasu nasadil stejnou obrannou čtveřici, která nastoupila v nedělném zápase proti Dukle Praha. „Naše mladá obrana narazila na obrovskou kvalitu a já věřím, že načerpala zkušenosti, které mohou prodat v jarní části Synot ligy. V některých momentech sice kluci hráli na riziko, ale v souhrnu odehráli utkání kvalitně. Přesně tyhle zápasy potřebují,“ uzavírá Karel Krejčí.

Fotogalerie