V úterý 15. listopadu 2016 proběhl na hřišti 33. Základní školy v Plzni další trénink brankářské akademie FC Viktorie Plzeň. Pro všechny gólmany byla připravena autogramiáda hráčů A mužstva, na budoucí hvězdy se přišli podívat Matúš Kozáčik, Petr Bolek a trenér brankářů Martin Vaniak.

Autogramiáda trvala pětačtyřicet minut, zájem brankářů o podpis svých vzorů byl velký a někteří si setkáním s triem plzeňského „A“ týmu splnili sen. „Bylo hezké sledovat mladé naděje, jak si autogramiádu užívají. Velice děkuji všem zkušeným borcům, kteří tento zážitek mladým talentům umožnili,“ říká trenér brankářů FC Viktorie Plzeň Jan Levý.

Brankářská akademie běží během celé podzimní části letošní sezony a blíží se tak ke svému závěru v roce 2016. „Od září se brankáři každé úterý připravovali na umělé trávě v areálu 33. ZŠ Skvrňany. Díky zvyšujícímu se zájmu o brankářskou akademii jsme přivítali 10 nových mladých nadějí z Plzeňského kraje. Jako v předešlém ročníku se snažíme všechny brankáře posunout dál v jejich kariéře,“ popisuje Levý.

Brankářské tréninky jsou zaměřené na techniku chytání, rozvoj koordinačních schopností a v neposlední řadě silových dovedností. „Máme radost, jak se všichni brankáři zlepšují a mají velmi dobrý přístup k tréninku. Poslední herní trénink proběhne v úterý 22. listopadu a a do tréninkového procesu se vrátí až koncem ledna,“ dodává trenér brankářů Viktorie Plzeň.

Pro velký zájem také nově vznikly internetové stránky www.brankarifcvp.cz, kde každý nalezne vše potřebné o brankářské akademii FC Viktorie Plzeň. Na stránkách je kontakt na trenéra Levého, včetně přihlášky pro nové brankáře, kteří se chtějí zúčastnit kvalitních tréninků a setkat se s hráči A-mužstva.

„Za celý brankářský tým, který se skládá z trenérů Jiřího Krbečka, Vojty Marečka, Petra Berky, Marka Špirocha a Zdeňka Slováčka, děkujeme všem za přízeň a přejeme Všem brankářům a rodičům Veselé a klidné Vánoce. Do Nového roku jen to nejlepší a těšíme se na další tréninky,“ uzavírá Jan Levý.

Fotogalerie