Hráči FC Viktorie Plzeň se ve čtvrtek 26. srpna utkají se srbskou Vojvodinou o postup do základní skupiny Evropské ligy. V prvním utkání Viktoria jasně zvítězila 3:0 a do odvety si tak veze velmi nadějný výsledek. Zápas se hraje od 20:30 a viktoriáni před sebou mají těžkou bitvu.

„Výsledek si vezeme dobrý, ale musíme se stoprocentně připravit. Určitě chceme dát gól, protože postupová matematika by pak hodně hrála v nᚠprospěch. Jedeme tam s cílem vyhrát a postoupit,“ říká Michal Ďuriš.

Po neúspěchu v předkole Ligy mistrů se hráči Viktorie soustředí na Evropskou ligu. Postup do základní skupiny je hlavní cíl pro hráče i fanoušky. „Zápas s Maccabi nás hodně naučil a nesmíme udělat stejnou chybu a nedovolit nic podobného. Myslíme pozitivně, takže vůbec neřešíme, co by bylo, kdyby se to nepovedlo. Zápas chceme zvládnout a připravit pro nás i fanoušky přeci jen velmi hezký podzim v Evropě,“ dodává slovenský útočník.

I když Plzeň první zápas jasně vyhrála, o postupu jasno není. Vojvodina rozhodně zbraně neskládá, proti viktoriánům navíc budou stát také srbští horkokrevní fanoušci. „Víme, jakou mají sílu a určitě budou hrát jinak než u nás. Počítáme, že budeme pod tlakem a my budeme spoléhat na brejky. Viděli jsme, jak hráli se Samdporií a atmosféra tam bude divoká. Já se na to těším, protože to hráče nahecuje. Bude to těžká bitva, ale věřím, že to zvládneme,“ uzavírá Michal Ďuriš.

Fotogalerie