V sobotu 2. května se FC Viktoria Plzeň utká v Doosan Areně s 1. FC Slovácko. Výběr trenéra Miroslava Koubka bude chtít před svými fanoušky odčinit porážku z minulého týdne a udržet náskok před druhou Spartou.


„Jsem pevně přesvědčen, že mužstvo bude chtít odčinit to klopýtnutí s Mladou Boleslaví a že předvede výkon, který bude směřovat k tomu, co nás teď jediné zajímá, což je vítězství v domácím zápase,“ říká trenér Koubek.

Slovácko se v tabulce drží na deváté příčce, ale například na páté místo ztrácí pouhé tři body. V Plzni tak nemá co ztratit. „Uvidíme, já jsem v minulém předzápasovém rozhovoru řekl, že čekám ofenzivní Boleslav a nakonec jsme viděli defenzivní beton, takže necháme se překvapit, s čím přijede Slovácko,“ zamýšlí se kouč Viktorie.

Do základní sestavy Viktorie se opět může vrátit David Limberský, který v posledním utkání chyběl kvůli karetnímu trestu. „Jsme určitě rádi, že je zpět a že ho můžeme nasadit. David je významný hráč a lídr mužstva, takže je to dobré,“ popisuje Koubek. „Jinak co se týká zdravotního stavu hráčů, tak je to podobné jako v minulém týdnu. Kromě dlouhodobě zraněných jsou všichni v pořádku. Nᚠstav je tedy relativně dobrý,“ dodává trenér.

Slovácko bude v Plzni spoléhat především na útočníka Libora Doška, který v letošním ročníku SYNOT ligy nasázel soupeřům už třináct branek. „Vždy se zaměřujete na hráče, kteří jsou v soupeřově týmu nebezpeční, ale také na hráče, kteří šance připravují. Libor Došek je významný hráč Slovácka a specifický hráč celé ligy. My ale také hledáme možnosti, jak soupeře překvapit a na to se soustředíme,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.