FC Viktoria Plzeň se v posledním utkání základní skupiny Evropské ligy utká se španělským Villarrealem. Západočeši už sice nemohou postoupit ze skupiny do jarní vyřazovací fáze, před svými fanoušky ale bude chtít proti favoritovi uspět.

„Samotný soupeř je pro nás velká motivace. Je to nᚠletošní poslední zápas, takže se chceme rozloučit dobrou hrou, pobavit diváky a udělat jim radost,“ říká Daniel Kolář.

Zatímco pro Viktorii je souboj s Villarrealem posledním zápasem roku 2015, španělský tým čekají v dalších týdnech utkání v Primera Division. V neděli se soupeř Viktorie utká se slavným Realem Madrid. „Já doufám, že předkrm nebudeme. I když mají postup jistý, tak si podcenění nemůžou dovolit a nám tady ukážou fotbal evropských parametrů,“ zamýšlí se záložník Plzně. „Podle mě budou hrát stejně jako v prvním utkání. Viděli jsme to i na videu a to, že hrají venku nebo doma pro ně nehraje roli. Fanoušci se určitě mají na co těšit,“ dodává Kolář.

Oblíbený středopolař je nejlepším střelcem Viktorie v evropských pohárech. Nastřílel stejně jako Marek Bakoš, který už ale v klubu nepůsobí, třináct branek. „Neberu to jako příležitost se utrhnout. Samozřejmě že budu rád, když gól dám, ale opravdu to není to hlavní. Hlavně věřím, že to není můj poslední zápas za Viktorii v evropských pohárech,“ uzavírá Daniel Kolář. 

Fotogalerie