První společné soustředění zažili o uplynulém velikonočním víkendu hráči přípravky Viktorie Plzeň do osmi let. V úžasném prostředí sportovního areálu Zruč se jednalo pro mnohé o první fotbalovou přípravu mimo domov.

Od pátku do neděle trávili kluci z Plzně a okolí čas především na fotbalovém hřišti. Nadšení hráčů pro fotbal zapříčiňovalo, že klidu na pokojích si malí fotbalisté užili až večer. „Můžeme si s sebou vzít Xbox?,“ ptali se kluci před odjezdem. „Ujistili jsme je, že na Xbox nebude čas a jak už jsme naznačili, skutečně tomu tak bylo. A jak si kluci soustředění bez Xboxů užili? Odpověď najdeme v jednoduché anketě, na kterou kluci po skončení pobytu odpovídali,“ říká trenér výběru U8 Radek Votípka.

Příští soustředění chceš kratší, delší, stejné?
- přejeme si kratší soustředění: 2 hlasy
- přejeme si stejně dlouhé soustředěné: 3 hlasy
- přejeme si delší soustředění: 13 hlasů

„Našim nadějím rádi vyjdeme vstříc. Letní soustředění, které se již plánuje, bude na 6 dní. A zase bez Xboxů,“ říká s úsměvem Votípka. Hladký průběh soustředění, pitný a stravovací režim zjišovali zaměstnanci hotelu ve Zruči. I hodnocení této části nechali trenéři na samotných hráčích. Jak dopadlo? Osmiletí viktoriáni udělili řád zlaté vařečky!

„Soustředění se povedlo z hlediska pocitů kluků i z hlediska zázemí. A co na to trenéři? Sdílíme pocity kluků. Bylo z nich cítit, že přijeli hlavně kvůli fotbalu, a tak jsme mohli udělat další krůček na cestě k fotbalovému Olympu,“ hodnotí Radek Votípka. Se soustředěním ve Zruči se mladí viktoriáni rozloučili fotbalovou básničkou, jejíž hlavní motiv byl jasný: „ Míč, míč, míč, nedáme ho pryč!“