Viktoria Plzeň remizovala v prvním přípravném zápase španělského soustředění s německým celkem SV Wehen Wiesbaden 2:2. Ve druhém poločase otočila nepříznivé skóre, ale soupeř dokázal z jediné šance druhé půle skóre vyrovnat.

„Do zápasu jsme vstoupili s tím, že máme o hráče méně. TomᚠHořava nám onemocněl, takže nemáme takový počet záložníků. Museli jsme tak zvolit rozestavení se čtyřmi záložníky a zvolit dvě odlišné jedenáctky tak, aby byly vyrovnaně silné,“ popisuje trenér Pivarník předehru celého zápasu. „Soupeř postavil svou základní sestavu, kterou prostřídal až před koncem. My jsme zápas pojali tak, že jsme ráno tvrdě trénovali a chtěli jsme tak poslat do každého poločasu odlišné hráče. Je hlavně škoda, že soupeř dvakrát trefil branku a dostali jsme dva góly. Zatím potřebujeme až příliš velký počet šancí v šestnáctce ke vstřelení branky,“ analyzuje Roman Pivarník.

Soupeř se v zápase prezentoval silovým pojetím hry. „Na toto si potřebujeme zvykat. Soupeři nás nebudou chtít nechat hrát. V naší hře jsem zaznamenal dobré prvky, ale stále jsme v moc velké únavě na to, abychom jsme dokázali uhrávat všechny balóny,“ přemýšlí trenér.

V následujících dnech čeká jeho svěřence další porce tréninků. „Pokračujeme v našem programu dál. Zítra máme v plánu dva tréninky, pak trénink a zápas. Přípravné zápasy bereme tak, aby každý hráč hrál poločas. V tréninku se můžeme o něco snažit, ale v zápase se lépe vnímají věci, které chceme hrát. V tom budeme určitě pokračovat dál,“ uzavírá Pivarník.

Fotogalerie