Trenér Miroslav Koubek odpovídal na otázky novinářů na tiskové konferenci po vítězném utkání Viktorie Plzeň na domácí půdě proti pražské Slavii.

Trenére, co dneska vyzdvihnete směrem k týmu?

Vyzdvihnul bych to, že to byl skutečně týmový výkon. Tým plnil veškeré instrukce, které měl. Byl jsem spokojený s tím, jak jsme to odehráli z hlediska tělesné stránky. To znamená z hlediska intenzity, soubojovosti, naběhaných kilometrů v různých intenzitách. Byl jsem příjemně překvapený. Trochu jsem se obával o střed hřiště, jelikož byl hodně vytížený ve čtvrtek proti Fiorentině, ale zvládl to znamenitě.

Považujete dnešní vítězství za zasloužené?

V prvním poločase byla Slavia zpočátku o něco lepší. Podle mého jsme ji ale za celý zápas do ničeho vážného nepustili. Poté jsme krok srovnali a byl to vyrovnaný poločas. Pokud jde o druhý poločas, tam si myslím, že jsme dominovali a byli jsme prostě lepší. Za mě to je zasloužené vítězství.

Z taktického pohledu byl to nejlepší výkon týmu pod Vaším vedením?

To nedokážu říct, jestli to byl nejlepší zápas. Naše defenziva je v těchto velkých zápasech velmi funkční. Trochu mě trápí defenziva v těch ostatních zápasech. Zápasy se Slováckem, Libercem nebo Karvinou mě samozřejmě mrzí. Máme mladé mužstvo a je skvělé, že se dokáže takhle skvěle připravit na velké zápasy. Je tady spousta hráčů, kteří tyto zápasy ještě loni nehráli.

Jaký je pro Vás pocit, když Vás vyvolává celý stadion?

Není to nepříjemné (směje se). Já bych chtěl poprosit kotelníky, aby vyvolali také Marka Bakoše, Honzu Trousila a celý realizák. Nechci mít zásluhy jen já. Je to týmová práce a kluci odvádí fantastickou práci, mám nejlepší realizační tým v mé trenérské kariéře.

 Je s ohledem na síly důležité, že máte o den víc na odpočinek před zápasem s Fiorentinou, než tomu bylo před dnešním zápasem?

Je to vždycky lepší. Sice cestujeme, ale není to taková dálka, jako například do Kazachstánu. Je to kousek a za chvíli tam budeme, to není žádná překážka. O den navíc je vždy příznivější a lepší.