Viktorii čekal ve čtvrtek 10. prosince poslední zápas roku 2015. S domácími diváky se svěřenci Karla Krejčího rozloučili remízou 3:3 s Villarrealem.

„Tak určitě to mrzí. V nastavení dostat gól vždy zamrzí. Možná jsme si ho ani nezasloužili, ale Villarreal po celý zápas ukazoval, že je velmi kvalitní tým. Věřím, že se lidi bavili. Šest branek v zápase je hodně a doufám, že jsme jim ukázali, že dokážeme hrát vyrovnanou partii i s tak kvalitním týmem, jakým Villarreal bezpochyby je,“ říká kapitán Daniel Kolář.

Viktoria má za sebou náročný podzim. „Nemyslím si, že nám docházely síly. Samozřejmě, sezona je velmi dlouhá. Dnes jsme se nemuseli na nic šetřit a bylo to na naší hře vidět. Proti Villarrealu jsme chtěli zjistit, jak na tom jsme a zda se s takovými týmy můžeme měřit,“ reaguje plzeňský záložník.

Viktoria se s Evropskou ligou loučí již v základní skupině. „Podzim v Evropě rozhodly zápasy s Vídní. Především ten u nich. Vedli jsme tam 1:0 a zbytečně jsme přestali hrát. Neodehráli jsme dobrý zápas. V domácím prostředí jsme měli na to, abychom vyhráli. Bohužel dva hloupé góly nás srazily,“ uzavírá Kolář.


Vydařený zápas má za sebou gólman Petr Bolek, který předvedl několik výborných zákroků. „Ten třetí gól, nevím jak bych to popsal. V 90. minutě máme míč na kopačkách a zbytečně ho ztratíme. Necháme se zatlačit a čekáme na konec. Útočník Villarrealu to udělal šikovně, já vyběhl a on mi prostřelil. Je to obrovská škoda a mrzí nás to,“ říká o závěru Bolek.

Villarreal se v Plzni prezentoval nebezpečnými brejky. „Byli dobře rychlostně a technicky vybavení. Jak Soldado, tak Bakumba. Byli dobří, nemůžeme říct, že by si remízu nezasloužili. Lidé viděli kvalitní zápas. Samozřejmě výhra by je potěšila víc, bohužel už to vrátit nelze.“

„Letos nám v Evropě možná chybělo i štěstí. Ale urazili jsme si ho asi i my sami. V lize jsme za podobné chyby potrestaní nebyli. Je to škoda. Všichni soupeři byli kvalitní, ale zároveň i hratelní. Především s Rapidem doma jsme měli zvítězit,“ uzavírá plzeňský gólman. 

Fotogalerie