FC Viktoria Plzeň ve středu 5. srpna rozehraje ve 20:45 důležitou bitvu ve 3. předkole Ligy mistrů. V odvetném zápase se utká s Maccabi Tel Aviv a Západočeši budou hájit úvodní výhru z Izraele 2:1.


„Přivezli jsme si slibný výsledek, ale víme, že proti nám stojí hodně těžký soupeř. Nemají kam couvnout, budou hrát hodně odhodlaně, chtějí postoupit, ale to my také. Věřím, že s podporou našich fanoušků dokážeme uspět a postoupit,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Výhra na hřišti soupeře mohla dodat viktoriánům klid na kopačky, ale odveta bude více než těžká. „Umíme počítat, takže víme, co nám k postupu stačí. Je to důležitý zápas a my uděláme pro postup všechno. Samozřejmě se zabýváme také tím, jak soupeř přemýšlí. Budou dva scénáře a uvidíme, s čím přijdou. Buď budou čekat, nebo vše vrhnou do útoku,“ zamýšlí se kouč Plzně.

Viktoria Plzeň o víkendu prohrála v Praze s Duklou a poprvé v nové sezoně ztratila body. I přes velkou řadu změn v sestavě v utkání předvedla dobrý výkon, ale nevyužila šance. Hráči už se ale soustředí pouze na souboj s izraelským týmem. „Já sám jsem inicioval to hození za hlavu, protože je před námi důležité utkání s Maccabi a je důležité, aby tým byl psychicky připravený. Až na výsledek odehráli hráči dobrý zápas. Jsem rád, že se do tempa dostal velký balík hráčů a máme z čeho vybírat. Na Dukle byla potřeba rotace a rozložení sil,“ doplňuje Koubek.

To v Izraeli ještě nejvyšší ligová soutěž nezačala. Maccabi ale hrálo o víkendu v domácím poháru s Hapoelem Tel Aviv. „Bylo to městské derby, hrálo se ve velkém tempu a bylo plné hlediště. Maccabi vyhrálo 3:1 a dokázalo svoji sílu. Myslím, že to pro ně byla dobrá zkouška před zítřejší odvetou. Jsme rádi, že jsme tento zápas viděli a mohli si ho rozebrat,“ říká plzeňský trenér.

Proti Dukle udělal trenér Plzně hned 5 změn v základní sestavě oproti utkání s Maccabi nebo Slavií Praha. Lehčí zranění ale z chybějících hráčů léčil pouze kapitán Limberský. „David Limberský by měl být v pořádku, říkají to i lékaři. Takže až na Pilaře a Řezníka jsou všichni připraveni na zápas,“ uzavírá trenér Miroslav Koubek.

Fotogalerie