V neděli 28. srpna se FC Viktoria Plzeň utká v rámci 5. kola ePojisteni.cz ligy v Doosan Areně s SK Slavií Praha. Svému soupeři mají Západočeši rozhodně co vracet, protože poslední souboj pražský tým vyhrál jednoznačně 5:0.

„Vím, že je hráči mají co oplácet, protože ten jarní zápas byl pro Plzeň špatný. Budou jim to chtít vrátit a samozřejmě se tím také omluvit dodatečně fanouškům. To je jedna věc a ta druhá je ta, že jsme doma ztratili zbytečně body a my chceme samozřejmě doma, před našimi fanoušky být úspěšní. Naše příznivce chceme bavit atraktivním fotbalem a samozřejmě také výhrami,“ říká trenér Roman Pivarník.

Před pár dny Viktoria vypadla v play off Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad, ale v domácí odvetě předvedla skvělý výkon. „Pro nás bude důležité zopakovat úterní výkon a samozřejmě chceme a potřebujeme vyhrát,“ dodává kouč.

Kvůli hodně náročnému programu posledních dnů Pivarník protáčel v základní sestavě větší množství hráčů. „Avizoval jsem to, že se ta sestava bude stabilizovat. Teď už chceme, aby už se s tou základní jedenáctkou tolik nemíchalo. Samozřejmě ale bude záležet na aktuální formě hráčů,“ popisuje trenér.

Příprava na Slavii probíhá jako na každého jiného soupeře. „Samozřejmě budeme mít video rozbor, hru soupeře máme načtenou a pokusíme se využít jejich slabiny. Hráčům ale stále opakuju, že zápasy jsou hlavně o nich. Když oni budou makat na sto procent a budou plnit pokyny, tak určitě podají výkon, který nám zajistí výhru,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.