FC Viktoria Plzeň je od pondělí 16. ledna na kondičním soustředění ve Španělsku. Kromě tří přípravných zápasů mají viktoriáni na programu především náročné kondiční tréninky.

„Musím říct, že jsem unavený. Máme za sebou náročné cestování a úvodní tréninky. Musíme makat, abychom byli připraveni na jaro,“ říká Milan Petržela. „Dnes jsme posilovali venku a bylo toho docela dost. Ale právě proto jsme tady. Věděli jsme, že tady budou ty tréninky hodně náročné. S přibývajícím věkem jsou ty tréninky pro mě čím dál t잚í a na těle to hodně poznám. Snažím se mladým klukům vyrovnat a makat na sto procent,“ dodává krajní záložník.

Po náročném dni tak Petržela vyhledává různé způsoby regenerace. „Máme k dispozici bazény, sauny a s sebou jsme přivezli i maséra a fyzioterapeuty. To tělu hodně pomáhá,“ popisuje viktorián.

Ve středu Plzeň odehraje první přátelský zápas a to s německým týmem Wehen Wiesbaden, který hraje třetí ligu. „Němci berou i přípravné zápasy velmi vážně. Budou hrát v maximálním tempu a nic nevypustí. Už jenom to, že je to tým z třetí ligy a je na soustředění ve Španělsku je jasný důkaz, že přípravu berou vážně. Pro nás to bude dobrý test. Očekávám, že to bude podobné mistrovskému utkání,“ uzavírá Milan Petržela.