V pondělí 19. března byly v Divadle na Vinohradech vyhlášeni nejlepší fotbalisté a trenéři uplynulého roku. Největší naděje vkládala Viktoria Plzeň do trenéra Pavla Vrby a útočníka Michaela Krmenčíka. Oba viktoriáni své nominace proměnili ve výborná umístění.

Plzeňský kouč Vrba byl hlasováním odborné veřejnosti zvolen za nejlepšího českého trenéra. „Chci poděkovat rodině, která mě podporuje. Hlavně moje manželka, ta mi hodně pomáhá. Dále chci poděkovat všem hráčům a funkcionářům, kteří se mnou ve Viktorce Plzeň spolupracují. Pracuji s úžasným týmem a úžasnými lidmi, toto ocenění patří i jim,“ řekl na slavnostním večeru Vrba.

Vítězem hlavní ankety o nejlepšího fotbalistu roku 2017 se stal plzeňský odchovanec a držitel dvou mistrovských titulů s Viktorií Plzeň Vladimír Darida. Nejlepší ligový střelec Michael Krmenčík v konkurenci zahraničních kolegů obsadil bronzovou příčku. „V první řadě děkuji mojí přítelkyni Denise, mojí rodině a i týmům Viktorie Plzeň a reprezentace České republiky,“ prohlásil dojatý Krmenčík, jenž se stal jediným fotbalistou působícím v současné době v domácí nejvyšší soutěži v elitní desítce ankety.

V žebříčku nejlepších českých talentů se na 9. příčce umístil bývalý obránce Viktorie Plzeň Aleš Matějů, dělené 29. místo pak obsadil náhradní brankář Viktorie Dominik Sváček.

Umístění hráčů Viktorie Plzeň v anketě Fotbalista roku 2017:

3. Michael Krmenčík 345 hlasů
13. Jan Kopic 23 hlasy
19. Daniel Kolář 8 hlasů
21. David Limberský 6 hlasů
23. Roman Hubník 5 hlasů

Fotogalerie