Odvetné utkání třetího předkola Ligy mistrů klepe na dveře. Na trávník fotbalové bitvy, která rozhodne o budoucnosti Viktorie v pohárové Evropě v sezóně 2015/2016, povede svůj tým s páskou na ruce David Limberský.

Zkušený obránce už zahnal zdravotní problémy a na hřišti by ho tak nemělo nic limitovat. „Měl jsem drobný problém s přitahovačem svalu, ale od včerejška trénuji naplno. Kdybych byl stoprocentně připraven, na Dukle bych nastoupil. Nechtěl jsem ale nic riskovat. Odpočinul jsem si a nabral síly, zítra budu připraven,“ těší Limberského, který v utkání v Izraeli pochytil cenné informace o soupeři. „To nejlepší, co jsme mohli získat, byla osobní zkušenost přímo na hřišti. Maccabi je extrémně silný tým, když drží míč. Ohledně postupu ještě není rozhodnuto, my věříme ve vlastní síly,“ říká odhodlaně kapitán Viktorie Plzeň. „Samozřejmě mají určité nedostatky, ale když mají míč, patří k těm top mužstvům, se kterými jsme se setkali. Co se týče předkol, je to tým srovnatelný například s Kodaní nebo Mariborem,“ dodává. Ohledně individualit může být Limberský konkrétní. „Zaujali nás především ofenzivní hráči v čele s kapitánem Zahavim. Má výborný výběr místa a je to doslova mašina na góly. Ten mě osobně zaujal nejvíce.“ 

Po výhře 2:1 je pohárová matematika jasná. „Karty jsou rozdány. Víme, jaký výsledek nás posouvá do play off Ligy mistrů, a podle toho se chceme zařídit. Na druhou stranu si nemyslím, že jsme tým, který může celý zápas hrát na 0:0. Už jsme si to jednou zkusili s Trondheimem, kdy se nám to vymstilo a my první poločas prohráli. Není to nᚠšálek kávy. Budeme chtít hrát aktivně,“ poukazuje Limberský na zažitý herní styl Viktorie.

Fotogalerie