V sobotu 28. května pořádaly mladší přípravky FC Viktorie Plzeň U8 (r. 2008) a U9 (r. 2007) své turnaje v rámci skupin dlouhodobé celostátní soutěže - Minirepubliky. V celkovém součtu všech svých utkání pak oba týmy nastřílely více než 100 branek.

Výběr U8 přivítal své soupeře na hřišti ve Zbůchu a na místním pažitu si počínal suverénně. "Kluci předvedli, že fotbal hrát umíme. Odvážně a sebevědomě řešili situace "jeden na jednoho", ve hře se objevovaly správně řešené prvky kombinačního fotbalu, často a úspěšně jsme zakončovali. Kluci hráli tedy přesně to, co se je snažíme učit. Těch několik drobných nedostatků a chyb, které jsme zaznamenali, jsou podnětem k další práci v trénincích." zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Karel Mundl.

V areálu 33. základní školy v Plzni odehrál svoji porci utkání výběr U9, hrající svá utkání na dvou hřištích souběžně. "Ve všech odehraných utkáních si kluci měli možnost ověřit a vyzkoušet, že věci, které trénujeme, mají smysl. Vedou k tomu, že dokážeme diktovat tempo hry a přehrávat i soupeře, kteří nám ještě před nějakým časem byly více než vyrovnaní. Úroveň individuálních dovedností kluků roste, z toho máme radost, ale i tak nám odehrané zápasy ukázaly drobnosti, na které se v tréninku musíme zaměřit." řekli k předvedeným výkonům trenéři TomᚠMorávek a Pavel Vacek

Zúčastněné týmy U8, hřiště Zbůch

1 FC Viktoria Plzeň U8
2 FC MAS Táborsko
3 TJ Šumavan Vimperk
4 SKP České Budějovice
5 TJ Hradiště
6 1. FK Příbram
7 FMA České Budějovice

Zúčastněné týmy U9, UMT 33. ZŠ
1 FC Viktoria Plzeň U9
2 Bohemians 1905
3 Výběr jižních Čech
4 1. FK Příbram
5 FC MAS Táborsko
6 ABC Braník

Fotogalerie