Kromě ´A´ týmu FC Viktorie Plzeň začala hned na začátku nového roku zimní příprava také pro výběr do devatenácti let. Svěřenci trenéra Jiřího Kohouta budou fyzičku nabírat především v Plzni v okolí Štruncových sadů, v závěru měsíce odjedou na tradiční soustředění do Písku.

„Začali jsme 4. ledna. Převážná část přípravy bude probíhat v posilovně nebo na hřišti v Luční ulici. Výjimkou bude soustředění od 22. do 26. ledna v Písku. Pak už nás v půlce února čeká začátek dorostenecké ligy. Přípravných zápasů odehrajeme hned několik. V sobotu 9. ledna jsme hráli první přátelský zápas s výběrem Rokycan a o dalším víkendu hrajeme se Sušicí. Snažíme se kombinovat mužské týmy a kluby z první ligy dorostu,“ říká trenér Jiří Kohout.

Výběr mužů z Rokycan porazili mladí viktoriáni 4:2 a kouč byl s předvedeným výkonem spokojen. „Kluci se s utkáním popasovali dobře. Dali čtyři branky a celou řadu dalších šancí zahodili. Rokycany nám dali gól ze standardní situace a z brejku. Jinak jsme je ale k ničemu nepustili. Protočili jsme v podstatě všechny hráče. Bylo sice znát, že máme za sebou první týden přípravy, takže byla celá řada nepřesností a pohyb také nebyl úplně optimální, ale vcelku jsem spokojen,“ popisuje Kohout.

Na prvním tréninku v roce 2016 se v Doosan Areně sešel kompletní tým, k výběru juniorů odešli pouze Sváček s Průchou. Sehraný tým do devatenácti let si chce na jaře co nejrychleji zaručit působení v první dorostenecké lize i pro příští sezonu. „Chceme co nejdřív zachránit soutěž, protože dorostenecká liga je hodně náročná. Chceme se také pokusit připravit některé hráče na dospělý fotbal a nechat je nakouknout do juniorské ligy,“ dodává trenér.

Jiří Kohout na začátku letošní sezony působil u juniorů Viktorie a v závěru podzimní části byl přeřazen právě k devatenáctce. „Moc času na sžívání tam nebylo, ale už dřív jsem několik let působil u devatenáctky. Hráče navíc znám, protože jsem chodil často koukat na jejich zápasy. Myslím, že to pro mě problém nebyl a trénování devatenáctky mě baví,“ uzavírá zkušený kouč. .

Plán zimní přípravy FC Viktorie Plzeň U19

PO - 4.1. ZAHÁJENÍ PŘÍPRAVY
SO - 9.1. FC Rokycany - muži Luční ulice, 16:00
SO - 16.1. TJ Sušice - muži Luční ulice,13:30
ÚT - 19.1. SK ZČE - muži Luční ulice, 17:30

PÁ - ÚT 22.1. - 26.1. Soustředení v Písku

ÚT - 26.1. SK Dynamo České Budějovice U19 Písek, 10:30
PÁ - 29.1. Bohemians Praha 1905 U19 Tachov, 11:30
STŘ - 3.2. FC Chomutov - muži Chomutov, 17:00
SO - 6.2. Beroun - muži Luční ulice, 15:30
NE - 14.2. Baník Most - muži Luční ulice, 11:00

SO - 20.2. FK Jablonec U19 mistrovské utkání, 22. kolo