Výraznou posilu získal na startu letní přípravy úřadující český mistr z Plzně. Viktoria si podpisem tříleté smlouvy zajistila služby Jana Kopice, který poslední čtyři roky hájil barvy Jablonce. Opačným směrem na sever Čech se naopak míří útočná dvojice Stanislav Tecl a TomᚠWágner. Na základě vzájemné dohody mezi oběma kluby nebudou více komentovány podrobnosti transakce včetně ceny navzájem nesouvisejících transferů.

„O Honzu Kopice jsme se zajímali v několika posledních přestupových termínech, k reálným jednáním však došlo až v tuto chvíli. Jsme velmi rádi, že v kádru Viktorie můžeme přivítat jednoho z nejlepších záložníků ligy, který již několik sezon prokazuje svůj velmi vysoký standard. Pro nᚠtým může být okamžitou posilou a pevně věříme, že přispěje ke splnění vysokých klubových cílů,“ řekl po podpisu čerstvě pětadvacetiletého záložníka generální manažer Viktorie Adolf Šádek, který vzápětí doplnil: „Jednání s Jabloncem bylo velmi korektní, nejdůležitějším faktorem však pro nás byl velký zájem hráče o působení v Doosan Areně. Honza má chu poprat se s Viktorií o účast v základní skupině evropských pohárů i obhajobu českého titulu.“

Jako logický krok v další hráčově kariéře vnímá podepsaný kontrakt majitel agentury International Sport Management Pavel Paska, který Jana Kopice zastupuje. „Honza se na špičkovou sportovní úroveň dostal poctivou prací a trpělivým postupem. Po angažmá v Jihlavě oblékl dres ambiciózního Jablonce, kde se během čtyř sezon vypracoval v jednu z osobností SYNOT ligy. Nyní přišel čas pro další posun v jeho kariéře, nabídka úřadujícího mistra a pravidelného účastníka evropských pohárů byla jasnou volbou. Plzeň Honzu dlouhodobě sledovala, jedná se z její strany o promyšlený krok. Věřím, že se bude jednat o úspěšnou spolupráci obou stran.“ 

Sám hráč se na novou výzvu těší. „V Jablonci jsem strávil krásné roky a vždy budu na celý klub vzpomínat jen v tom dobrém. Nabídka Plzně se však neodmítá. Láká mě boj o Ligu mistrů, těším se na spoluhráče i zaplněné tribuny Doosan Areny,“ říká fotbalista se 115 straty v nejvyšší soutěži. „Jsem blízký kamarád s Ondrou Vaňkem a také díky jeho informacím jsem o přestup hodně stál. Vím, jak skvěle funguje kabina, jaká fotbalová horečka panuje v Plzni. Věřím, že mám týmu co nabídnout a udělám vše pro to, aby Viktoria prožila další skvělé sezony,“ říká český reprezentant na adresu nového působiště. 

Vedení Viktorie také poděkovalo oběma hráčům, kteří se v nejbližších dnech zapojí do přípravy v Jablonci. „Standa Tecl i TomᚠWágner si zaslouží slova díků a uznání. Oba se svými brankami výrazně podíleli na nejslavnějších momentech novodobé historie klubu, odvedli skvělou práci. Oba to v nabité konkurenci viktoriánského kádru neměli jednoduché, ale přesto odevzdávali týmu sto procent. Rozloučili jsme se velmi férově a popřáli si vzájemně hodně štěstí,“ uvedl na adresu útočného dua Adolf Šádek.  

Fotogalerie