Dnešní ligový šlágr mezi Viktorií Plzeň a Slavií Praha má charitativní podtext. Oba kluby podpořily společně Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Zástupci vedení osobně navštívili Nadaci přímo na Transplantačním oddělení při hematoonkologické oddělení FN Plzeň a před utkáním předají šek na pořízení rehabilitačního přístroje pro pacienty po transplantaci.

Návštěvy na Transplantačním oddělení se zúčastnili Adolf Šádek, Jaroslav Tvrdík, Daniel Kolář a Přemysl Kovář. Do roku doktora Michala Karase předali symbolicky podepsané dresy obou klubů, pro pacienty pak malý dárek. A právě Michal Karas pak přímo před zahájením zápasu obdrží i šek na pořízení rehabilitačního přístroje, který pomůže pacientům po transplantaci.

„Jsme sice velcí rivalové na hřišti, ale těchto aktivit, kdy spojíme své síly a společně podpoříme dobrou a důležitou věc, si nesmírně vážím. Jsou zároveň signálem pro všechny fanoušky, aby se i k sobě na tribunách chovali s respektem a ten pravý boj se odehrával jen a jen na hrací ploše,“ uvedl generální ředitel Viktorie Adolf Šádek. „Zároveň se fanoušci mohou zapojit do této podpory a přispět 50 korunami tím, že vhodí kelímek od nápojů do připravených nádob a my vybranou částku přidáme k naší podpoře. Kelímek patří do koše, ne na hřiště, což chceme fanouškům zdůraznit,“ doplnil.

„Mám radost z toho, že dokážeme spojit síly a společně podpořit dobrou věc. Z jednorázové pomoci se stala tradice a já věřím, že v ní budeme i nadále pokračovat. A už u nás v Edenu nebo v Plzni. Zároveň se mi moc líbí, že pomáhat bude kelímek. Tedy věc, se kterou máme my i Plzeň z poslední doby nepříliš pozitivní zkušenost. Místo hřiště poletí kelímky do speciálních boxů a pomohou dobré věci,“ okomentoval společnou aktivitu Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva SK Slavia Praha.

„Děkujeme obě klukům za tuto podporu, které si moc vážíme a je velmi přínosná. Rehabilitační přístroj naši pacienti využijí a pomůže jim při rekonvalescenci. A večer přejeme, aby fanoušci viděli hezký zápas a všichni si ho užili,“ řekl doktor Michal Karas, kterého na setkání doprovodil i jeden z pacientů.

„Chtěl bych osobně poděkovat jak Viktorce, tak Slavii. Moc si vážím toho, co dělají a poděkování patří i všem fanouškům, kteří se připojí. Tato podpora může pomoci řadě pacientů, třeba tátům od rodiny, jako jsem já sám,“ řekl Honza, jenž v těchto dnech pobývá právě na Transplantační jednotce. „Poděkovat bych chtěl i za reprezentaci v evropských pohárech, držel jsem Viktorce ve čtvrtek palce a podařila se skvělá věc,“ doplnil.

Oba kluby dnešní akcí navazují na loňský rok, kdy před utkáním v Edenu společně navštívili FN Motol a organizaci Donor.

Speciální popelnice a sběrná místa budou nachystána na všech tribunách, samozřejmě i v sektoru pro hosty. Věříme, že se do této akce zapojí co nejvíce fanoušků!

A pokud nebudete v neděli přímo na stadionu, lze přispět například zasláním dárcovské DMSKY. Více informací naleznete na www.nadace.kostnidren.cz.