Krátce po konci ligového ročníku představila FC Viktoria Plzeň první letní posilu. Po roce a půl se na západ Čech vrací útočník Marek Bakoš, který přichází ze Slovanu Liberec. S Viktorií podepsal smlouvu na dva roky.

„Rozhodování nebylo jednoduché. Cítil jsem se v Liberci dobře, fotbal mě tam bavil, byl jsem spokojený a těšil jsem se na každý trénink i na kluky v kabině, protože je tam skvělá parta. Pak jsem přemýšlel o Plzni a tam těch plusových bodů bylo přece jen o něco víc. Viktoria je v posledních letech nejúspěšnější klub v Čechách, je tady výborná parta v kabině, žije tady moje rodina, fanoušci mi pokaždé ukazovali, že mě pořád mají rádi, i když jsem hrál jinde. Zvažoval jsem pro i proti a nakonec jsem se rozhodl pro návrat domů,“ říká Bakoš.

V rozhodování slovenskému útočníkovi pomáhal i jeho staronový spoluhráč a kamarád Michal Ďuriš. „Bavil jsem se s ním o tom a návrat mi doporučoval. I on je rád, že tady budu, i když spolu budeme bojovat o místo v sestavě. Těšíme se na to, že Slováci budou stále pro Plzeň bojovat jako do teď a Viktoria bude ráda, že tu jsme,“ dodává zkušený útočník.

Marka Bakoše i Michala Ďuriše spojuje to, že oba Viktorii na čas opustili. Ďuriš strávil loňskou sezonu na hostování v Mladé Boleslavi, Bakoš do Liberce přestoupil v zimě 2015. „Jemu hostování v Mladé Boleslavi pomohlo, získal tam jiné zkušenosti a letos ve Viktorii válel. Já myslím, že i mě působení v Liberci pomůže. Mám jiné zkušenosti i jiný pohled na fotbal a doufám, že to tady zužitkuji a společně se spoluhráči dokážeme naplnit cíle Plzně. Chci bavit naše fanoušky, aby na nás byli hrdí a měli radost z každého našeho zápasu,“ zamýšlí se třiatřicetiletý hráč.

Oblíbený viktorián se vrací do známého prostředí a těší se na spoluhráče na začátku letní přípravy. „Když jsem přestupoval do Plzně v roce 2009, tak jsem ani skoro nevěděl, kde mám odbočit. Byl jsem nervózní z toho, koho tady na stadionu potkám a jaké to tu bude. Teď mi přijde, že jsem ani neodešel, vracím se do známého prostředí. Tenkrát jsem šel do něčeho nového, teď se vracím do svého a moc se těším na kluky,“ doplňuje Baky. „Plzeň je můj český domov, žiju tady od roku 2009 a zažil jsem tu nejkrásnější chvíle své kariéry. Budu rád, když se mi tady bude dařit i nadále a až budu jednou končit, tak se budu moct s fanoušky, kteří jsou tady v Plzni fantastičtí, rozloučit opět se zvednutou hlavou,“ uzavírá Marek Bakoš.

Fotogalerie