FC Viktoria Plzeň zvládla utkání 9. kola ePojisteni.cz ligy a před svými fanoušky porazila FC Hradec Králové 4:1. O výhře bylo rozhodnuto v podstatě už po první půli, po které vedli Západočeši o tři branky.

„Ze začátku hrál soupeř v hlubokém bloku a nám pomohl první gól. Pak už jsme se uvolnili, přidali další góly a bylo hotovo. Vyhráli jsme zaslouženě, na balonu jsme celý zápas dominovali a výsledek mluví za vše,“ popisuje obránce LukᚠHejda.

Do vedení poslal Plzeň právě stoper Viktorie ve 31. minutě. „Přišel do vápna krásný centr, já jsem se přetahoval s obráncem a ten souboj jsem ustál. Tím jsem se dostal před něj a hlavičkoval jsem do protipohybu brankáře,“ říká Hejda. „Povedlo se mi dát dva góly a jsem za ně moc rád. Na hattrick jsem chvíli pomýšlel, ale pak jsem se kouknul na hodiny a do konce zbývalo více než dvacet minut. Já už byl docela unavený, chytaly mě křeče a už to nešlo,“ doplňuje střelec dalších branek Michael Krmenčík.

Viktoria se po devíti odehraných kolech vyhoupla na první místo tabulky, kde je díky více vstřeleným gólům před Mladou Boleslaví. „První místo potěší, i když samozřejmě zatím vůbec nic neřeší. Zápasů je před námi ještě hodně a cesta za titulem je dlouhá,“ dodává Hejda. „Moc nás to těší, jsme v Plzni a Viktoria vždy chce být první,“ říká Krmenčík.

Za výhrou hnalo červenomodré 9393 diváků, kteří přišli i přes deštivé počasí. „Počasí dnes moc fotbalu nepřálo, takže jsme rád, že fanoušci přišli. Diváci nás hnali za vítězstvím a my jim moc děkujeme za podporu,“ doplňuje obránce Plzně. „Když vyvolávali moje jméno, tak jsem měl husí kůži po celém těle. Fanouškům moc děkuju, byli naším dvanáctým hráčem po celé utkání,“ popisuje útočník.

Hráči Viktorie měli v posledním období náročný program a také hodně cestování. Reprezentační přestávka tak přijde vhod. „Únava se docela nakupila. Navíc jsme teď ani neviděli moc své rodiny, takže se moc těším domů. Vyrazíme někam na výlet a u toho si nejlépe odpočinu,“ zamýšlí se LukᚠHejda. „Každý si odpočineme, pojedeme domů za rodinami a přítelkyněmi a ten příští víkend si užijeme,“ uzavírá Michael Krmenčík.

Fotogalerie