Plzeňští dorostenci sehráli o uplynulém víkendu tři naprosto rozdílné zápasy na hřištích soupeřů, alespoň, co se dosažených výsledků týká. Zatímco nejmladší dorost vysoko přehrál Jablonec, tým do 17 let dovedl zápas se soupeřem ze severu Čech až do pokutových kopů. Nejstarší dorostenci pak nestačili na Spartu Praha, které podlehli 1:5.

Vysoká výhra týmu U16

Na půdu Jablonce zamířili nejmladší dorostenci Viktorie Plzeň. Hřiště na severu Čech hráčům do šestnácti let svědčilo, už do poločasu si vypracovali pětibrankový náskok a v závěru zápasu svítil na ukazateli skóre často nevídaný výsledek 0:8.

„Po celý první poločas jsme byli lepším a aktivnějším týmem jak v útočné tak i v obranné fázi. Z toho pramenilo několik pěkných útočných akcí a vypracování si také několika brankových příležitostí. Ve druhé půli byl s přibývajícím časem nᚠvýkon spíše průměrný, což bylo zapříčiněno především velkým množstvím ztrát jednoduchých míčů. Přesto je naše vysoké vítězství především díky prvnímu poločasu zcela zasloužené,“ hodnotí trenér Jakub Havránek.

FK Jablonec U16 - FK Viktoria Plzeň U16 0:8 (0:5)

FC Viktoria Plzeň U16: Novák – Klich (41. Brož), Míka, Uzlík, Heller (55. Hranáč) – Kraml (41. Patrovský)- Plecitý, Štursa (41. Bartůněk), Šulc (50. Zajíček), Remiᚠ– Kepl (41. Klán)
Branky Viktorie: 27., 33., 47. a 60. Remiáš, 6., 26. a 39. Kepl, 12. Kraml


Sedmnáctka ztratila slibné vedení

Utkání sedmnáctiletých zástupců Jablonce a Plzně se vyvíjelo dle představ viktoriánů, kteří od prvních minut Jablonec přehrávali. Dokázali si vytvořit několik velkých příležitostí, ale nepřesnost, nebo branková konstrukce jim zabránily ve vstřelení první branky. I přesto jsme měli hosté z Plzně hru stále pod kontrolou. Do konce prvního poločasu se jim podařilo dvě branky vstřelit a potvrdit tak herní převahu. Vstup do druhého poločasu ale Plzeňanům hrubě nevyšel a soupeř dokázal z minima vytěžit maximum, když za sedm minut srovnal výsledek utkání. Od tohoto okamžiku hráči znovu zabrali a vytvořili si několik vyložených šancí, které ale zůstaly nevyužity. Utkání tak skončilo remízou a na pokutové kopy zvítězil Jablonec.

"Je třeba, aby si hráči z tohoto utkání vzali zejména to, že s přibývajícím časem v průběhu jejich kariéry budou utkání rozhodovat maličkosti a detaily, které jsme v některých fázích zápasu s Jabloncem nezvládli. Výsledkové zaváhání určitě snižuje úroveň předvedené hry, se kterou můžeme být spokojeni," hodnotí trenér Martin Kastner.

FK Jablonec U17 - Plzeň U17 3:2 (0:2) po PK

FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Svoboda (70.. Kocourek), Kapuscinský (65. Mašek), Čihák, Ryška – Petr, Pihrt, Vais (47. Kadar) – Brudna (55. Arzberger), Graiciar, Buranský (52. Holík)
Branky Viktorie: 22. Vais, 35. Buranský

Nejstarší dorost prohrál na Spartě

Již v prvním poločase byli hráči Sparty aktivnější a pro branku hostů z Plzně nebezpečnější. Šampalík dobře zasáhl při hlavičce sparanského útočníka a vyrazil nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti. Domácí trefili také tyč. Spíše brejkové momenty viktoriáni do zakončení nedotáhli. Ve druhém poločase byl obraz hry podobný. Sparta však přidala na efektivitě. Již ve 47. minutě se hosté nechali přetlačit v souboji a domácí šli do vedení, které je uklidnilo, a za nedlouho přidali další branku po střele ze střední vzdálenosti. Již na 3:0 zvýšili domácí z poutového kopu. Do zápasu se plzeňští mohli dostat penaltou, kterou proměnil Matějka, ale vzápětí Sparta skórovala po standardní situaci. Na konečných 5:1 upravil Turyna.

„Sparta vyhrála zaslouženě vysokým rozdílem. Přestože jsme se utkali s velice kvalitním týmem, nᚠvýkon týmový a především některé individuální výkony zůstaly daleko za očekáváním. Tento zápas by měl posloužit jako inspirace pro nᚠtým. V konfrontaci s vedoucím týmem soutěže jsme neobstáli,“ hodnotí utkání trenér Žilák.

AC Sparta Praha U19 - FC Viktoria Plzeň U19 5:1 (0:0)

FC Viktoria Plzeň U19: Šampalík, Debellis (34. Krušina), Terš, Rychnovský, Vacovský, Suchý (73. Pavlík), Kopřiva, Mudra (46. Svoboda), Skopový (59. Končal), Matějka, Hašek (59. Skála).
Branka Viktorie: 70. Matějka

Fotogalerie