Dorostenci Viktorie Plzeň mohou považovat uplynulý víkend za úspěšný. Nejmladší dorost se proti Spartě Praha dvakrát ujal vedení, oba soupeři se nakonec rozešli smírně. Hráči Viktorie do sedmnácti let svého soka ze Sparty přehráli 3:1 a podobně úspěšní byli i nejstarší zástupci plzeňské dorostenecké kategorie, kteří vyzráli na Opavu.

Dorostenci U16 remizovala se Spartou Praha

"Od úvodních minut se hrálo ve svižném tempu, které vydrželo po celé utkání. V prvním poločase byla hra vyrovnaná, kdy se nám podařilo v 8. minutě Martinem Klánem vstřelit první branku utkání. Začátkem druhého poločasu jsme inkasovali z pokutového kopu, kterému předcházel rychlý protiútok soupeře. V 57. minutě jsme šli do vedení brankou Bartůňka, ale v 65. minutě jsme nezachytili soupeřův útok po pravé straně s následnou přihrávkou před branku, kde se nemýlil hostující hráč Slanina, který upravil výsledek na konečných 2:2. Kluci zaslouží pochvalu za nasazení a bojovnost po celé utkání, protože to byly rozhodující atributy toho, že jsme z utkání vyšli neporaženi," rekapituluje trenér Radek Schveinert.

FC Viktoria Plzeň U16 - AC Sparta Praha U16 2:2 (1:0)

Branky Viktorie: 8. Klán, 57. Bartůněk
FC Viktoria Plzeň U16: Novák - Heller, Uzlík K, Hranáč (41. Míka), Král - Kraml - Klich, Zajíček (60. Patrovský), Štursa (41. Bartůněk), Remiᚠ- Klán (41. Kepl)

Sedmnáctka nad Spartou zvítězila

Utkání mezi dorostenci Viktorie Plzeň a Sparty Praha se odehrávalo ve vysokém tempu a hře nechyběl důraz, rychlost a nasazení. Hned od úvodních minut se Plzeňanům dařilo kombinovat a vytvořili si několik příležitostí, které většinou končily zblokovanými, nebo nepřesnými střelami. Hra byla spíše vyrovnaná a ačkoli se domácí do blízkosti soupeřovy branky dostávali častěji, Sparané byli před tou plzeňskou nebezpečnější. Sparta se ujala vedení, když po zisku míče zužitkovala rychlou akci z pravé strany. Červeno-modrým se podařilo vyrovnat po rozehraném rohovém kopu, kdy si ideálně naběhl Čihák.

Do druhého poločasu vstoupili mladí viktoriáni velmi dobře a šli do vedení. Pěknou spolupráci po ose Petr - Pihrt zakončil pohotově Graiciar. Hosté v tento okamžik ještě přidali a vytvořili si několik nebezpečných příležitostí. V závěru utkání nevycházela Plzni přechodová fáze a často tak řešila zakládání útoku dlouhou přihrávkou, z čehož pramenily časté ztráty. V samém závěru se soupeř rozhodl zariskovat a na standardní situaci poslal všech jedenáct hráčů. Hráčům Viktorie se podařilo po odbránění podniknout protiútok do prázdné branky. Graiciar zakončil na konečných 3:1.

"Za výkon musíme tým pochválit, nebo předvedená hra a i individuální výkony splňovaly povětšinou vysokou úroveň. Hráče však musíme dále nabádat, aby stejné výkony opakovali i v dalších utkáních," říká trenér Martin Kastner.

FC Viktoria Plzeň U17 - AC Sparta Praha U17 3:1 (1:1)

Branky Viktorie: 44. a 80. Graiciar, 36. Čihák
FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Svoboda, Kapuscinský, Čihák, Ryška – Petr, Pihrt (57. Kadar), Vais (50. Řezáč) – Arzberger (40. Graiciar), Vilček (67. Holík), Pffeifer (85. Kocourek)

Nejstarší dorost přehrál Opavu

Hosté z Opavy zaskočili viktoriány už v 5. minutě. Po zaváhání v rozehrávce nabídli domácí Opavě lacinou vedoucí branku. Již v 7. minutě ale Matějka přetlačil hostující obránce a Hašek pohodlně vyrovnal. Po celý první poločas měli hráči Viktorie herní převahu, ale přes pozorně bránící mužstvo Opavy se jen těžko prosazovali. Při rychlém protiútoku Opavy podržel svůj tým Sváček. Ve 44. minutě si Novák našel centr Haška a dostal Plzeň do vedení.

Druhý poločas byl v úvodu vyrovnaný a oboustranně nepřesný. Klid na plzeňské kopačky vnesla až 70. minuta, kdy Novák přesnou trefou k tyči zvýšil vedení. V 75. minutě přidal branku Matějka po krásné kombinaci Bočka a Krušiny. V závěru ještě Opava snížila po nedůsledném bránění v pokutovém území, ale domácí vítězství si červeno-modří tentokrát utéct nenechali.

FC Viktoria Plzeň U19 - SFC Opava U19 4:2 (2:1)

Branky Viktorie: 44. a 70. Novák, 6. Hašek, 74. Matějka
FC Viktoria Plzeň U17: Sváček, Krušina, Teršl, Rychnovský, Průcha, Novák, Boček (80. Suchý), Kopřiva, Matějka, Debellis, (88. Končal), Hašek (70. Skála)

Fotogalerie