Úspěšný víkend za sebou mají dorostenecké výběry FC Viktorie Plzeň. Tým do devatenácti let doma porazil Jihlavu 3:2 a vítězství si připsaly také výběry do sedmnácti a šestnácti let. Teplicím dohromady nastříleli 11 gólů.

FC Viktoria Plzeň U16 – FK Teplice U16 4:0 (0:0)

Plzeň: Mařík, Heller, Míka, Uzlík, Král (48. Brož), Kraml (72. Hranáč), Štursa (41. Bartůněk), Zajíček, Plecitý (63. Klich), Klán (41. Kepl), Remiᚠ(67. Žižka)
Branky: 42. a 77. Kepl, 50. Kraml, 63. Plecitý

"První poločas se odehrál ve vyrovnaném duchu. Obě mužstva se snažila o kombinační hru. Nᚠtým byl nebezpečnější, ale žádnou z brankových příležitostí se nám nepodařilo využít. Hosté si vytvořili největší šanci po rohovém kopu, kdy míč skončil na tyči," vrací se k první půli trenér Jiří Žilák.
"Do druhého poločasu jsme vstoupili výborně. Kepl otevřel skóre po přihrávce Hellera. Vedoucí branka nás povzbudila a dodala sebedůvěru. Na 2:0 zvýšil přesnou střelou z přímého volného kopu Kraml. V 65. minutě jsme po krásné akci a přihrávce Bartůňka skórovali potřetí. Gólový účet uzavřel opět Kepl, kterému přihrával Žižka. Po vyrovnaném prvním dějství jsme si v poločase druhém vytvořili převahu a zaslouženě jsme nastříleli hezké góly," rekapituluje Žilák.

FC Viktoria Plzeň U17 – FK Teplice U17 7:2 (4:1)

Plzeň: Hrachovec – Holík, Kadar, Svoboda, Ryška – Petr, Pihrt (52. Brudna), Řezáč (58. Kocourek) – Pffeifer (41. Vais), Vilček (68. Čihák), Arzberger (64. Hykš)
Branky Viktorie: 17. a 46. Pihrt, 32. a 50. Vilček, 15. Ryška, 20. Arzberger, 58. Brudna

"Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a hned od úvodních minut jsme byli jednoznačně nebezpečnější. Po několika nedotažených akcích jsme otevřeli skóre z trestného kopu, který chytře zahrál Ryška. Tento okamžik dodal na naše kopačky více jistoty a klidu, což se promítlo především v řešení finální fáze. Po pěkných fotbalových akcích se postupně trefili Pihrt, Arzberger a Vilček. Hosté v průběhu poločasu využili našeho zaváhání a po rychlé akci snížili, což můžeme brát jako potrestaní za lehkovážnost, která se nám v závěru poločasu vkradla do výkonu," rekapituluje první půli trenér Martin Kastner.
"Ve druhém poločase hosté dokázali po naší veliké chybě snížit na rozdíl dvou branek, ale nᚠvýkon pak znovu začal nabírat podobu z úvodu utkání a znovu jsme byli velice nebezpeční. Nechybovali jsme v obraně, vytvářeli si velké množství šancí. Pihrtova proměněná penalta pak definitivně hosty zlomila a bylo jen otázkou, kolik šancí ve zbytku utkání proměníme. Vilček a Brudna byli při centrech na svých místech a dali tak utkání konečnou podobu," pokračuje Kastner.
"Utkání jsme ve všech stránkách zvládli a hráče lze za výkon pochválit. Škoda jen velikých chyb, které nás stály čisté konto," dodává plzeňský trenér.

FC Viktoria Plzeň U19 – FC Vysočina Jihlava U19 3:2 (2:1)

Plzeň: Sváček – Debellis, Vacovský, Novák, Rychnovský – Průcha, Kopřiva(89.Svoboda), Mudra (65.Suchý) – Hašek (82.Skála), Matějka, Havel (79. Končal)
Branky: 24. Matějka, 38. Kopřiva, 58. Průcha

Úvod zápasu se nesl v soustavném dobývání pozorné obrany hostů. Přes několik závarů se domácí nemohli prosadit. Až ve 24. minutě uvolnil Hašek přízemním centrem Matějku, který otevřel skóre 1:0. Domácí pokračovali v aktivitě a ve 38. Minutě to bylo již 2:0, po přihrávce Matějky skóroval Kopřiva. Do poločasu o sobě dala vědět i Jihlava, když se po centru z levé strany hlavou trefil Vedral a uzavřel první poločas 2:1.
Ve druhé půli se hra vyrovnala a přelévala se ze strany na stranu i vlivem řady nepřesností. Domácí navýšili skóre po přímém kopu Haška a zakončení Průchy. Hosté vstřelili kontaktní branku po rychlém protiútoku a zakončení Novotného. V závěru mohli domácí navýšit skóre stejně tak hosté srovnat, když ve dvou situacích vytáhl výborné zákroky Sváček