Dorostenci Viktorie Plzeň měli i o uplynulém víkendu napilno. Mladší dorost byl na vlastním hřišti v Luční ulici s klokany z Bohemky napůl úspěšný, nejstarší dorostenci přivezli tři body z Opavy.

Dorost U16 sestřelil Bohemku i díky Štursově hattricku

„Úvodní minuty zápasu nám vyšly na výbornou. Podařilo se nám Bohemku zatlačit a vytvořili jsme si několik šancí. Ve 3. minutě se střelecky prosadil Štursa, který po kolmici Hranáče prostřelil brankáře Matouška. Další branku jsme ale nepřidali a hra se následně vyrovnala. Ztráty míče brzdily plynulost kombinací. Nepovedený centr hostů skončil na břevně naší branky. Do druhého poločasu jsme vstoupili opět aktivně a Štursa ve 46. minutě vstřelil druhou branku. Hru jsme již kontrolovali a s přibývajícím časem jsme získávali herní převahu. Gólový účet uzavřeli Štursa a Bartůněk. Po nedůsledném bránění v pokutovém území nastřelila Bohemka znovu břevno naší branky,“ rekapituluje průběh zápasu trenér Jiří Žilák. „V utkání byly k vidění velice dobré pasáže, kdy jsme dobře kombinovali, ale střídali jsme je s momenty, kdy jsme zbytečně míče ztráceli. Zlepšit pohyb bez míče a být přesnější v herních činnostech jsou téma, kde hledáme inspiraci pro zlepšení. Pozitivní je gólový účet Štursy, který se blýskl čistým hattrickem,“ hodnotí Žilák.

FC Viktoria Plzeň U16 - Bohemians 1905 U16 4:0 (1:0)

Branky Viktorie: 3., 46. a 72. Štursa, 78. Bartůněk
FC Viktoria Plzeň U16: Mařík, Fišer, Hranáč, Uzlík, Bartůněk, Kraml, Patrovský (66. Zikmud), Štursa, Plecitý (60. Koranda), Kepl (41. Šulc), Klich

Sedmnáctka si proti Bohemians nechala vzít vedení

„Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a hned v osmé minutě jsme se gólově prosadili. Dařilo se nám dobře kombinovat a zatlačili jsme soupeře k vlastnímu pokutovému území. Další branku jsme přidali po pohledné akci v polovině poločasu. V tento moment jsme hru kontrolovali, ale nedokázali jsme si vytvořit více příležitostí. Soupeř v závěru poločasu z ojedinělé střely dokázal korigovat poločasový výsledek. Bohužel druhou polovinu utkání jsme hrubě nezvládli a soupeře jsme nechali pohodlně skórovat. Nejprve jsme inkasovali z pokutového kopu a následně z přímého kopu. Naše výstavba hry se velmi rychle rozpadla a hráči nedokázali navázat na výkon z prvního poločasu. Sice jsme stupňovali tempo, ale jen velmi málo akcí jsme dotáhli do úspěšného zakončení. V závěru jsme ještě při riskantní rozehrávce nechali soupeře vstřelit poslední branku utkání,“ popisuje trenér Martin Kastner. „Tento zápas nám hrubě nevyšel a ukázal nám slabá místa v našem výkonu, která musíme nezbytně řešit, abychom se znovu dostali do herní pohody, která se nám z kopaček v posledních zápasech vytratila,“ říká k utkání Kastner.

FC Viktoria Plzeň U17 – Bohemians 1905 U17 2:4 (2:1)

Branky Viktorie: Graiciar, Brudna
FC Viktoria Plzeň U17: Valeš – Holík, Čihák, Svoboda, Ryška – Řezáč (57. Mašek), Petr, Vilček, - Buranský (41. Arzberger), Graiciar, Brudna (55. Pffeifer)

Nejstarší dorost zvítězil v Opavě o gól

„Vyšel nám úvod zápasu. Ve 4. minutě jsme se po akci středem hřiště dostali do vedení, když se povedenou ranou ze střední vzdálenosti trefil Průcha. Vedení jsme mohli navýšit, ale střely Suchého a Rychnovského cíl nenašly. Domácí byli nebezpeční zejména ze standardních situací. Z jedné takové se dočkali vyrovnání ve 34. minutě. Začátek druhé půle se nám vydařil, soupeře jsme zatlačili a výsledkem byl pokutový kop v 51. minutě utkání po faulu na útočníka Matějku. Hašek penaltu se štěstím proměnil pod padajícím brankařem. V 70. minutě se nám podařilo navýšit skóre, po přihrávce Havla se prosadil zblízka Matějka. Domácí korigovali v závěru zápasu, když i oni proměnili pokutový kop. Poslední slovo měl ještě Průcha, ale jeho pokus z 90. minuty skončil na tyči,“ říká trenér Jiří Kohout.

SFC Opava U19 – FC Viktoria Plzeň U19 2:3 (1:1)

Branky Viktorie: Průcha, Hašek, Matějka
FC Viktoria Plzeň U19: Luhový – Skála, Vacovský, Novák, Rychnovský – Průcha, Suchý – Sedláček, Havel (75. Teršl), Hašek (87. Debellis) – Matějka (86. Pinc)

Fotogalerie