Do ligové sezóny vstoupili také mladší žáci Viktorie Plzeň, proto se o uplynulém víkendu mohla uskutečnit všechna čtyři žákovská utkání. Mladší žactvo na domácí půdě vybojovalo ze dvou zápasů se silnou Slavií Praha jeden bod, jejich starší kolegové naopak přivezli z Ústí nad Labem dvě vítězství.

Nejmladší žáci na úvod sezóny podlehli Slavii

První utkání kategorie U12 přihrálo mladým viktoriánů do cesty jednoho z nejkvalitnějších soupeřů ve skupině - SK Slavii Praha. Hrálo se za až moc krásného počasí, ale na tempu hry to nic neubíralo. Hra na obou stranách měla spád a oba týmy měly chu ukázat maximum ze svých dovedností.

"Asi největším problémem pro nás bylo celkové tempo hry. V rychlosti provádění všech činností byl největší rozdíl. Zpracování, kvalita kliček, razance přihrávek, rozhodování se v herních situacích - to vše bylo negativně ovlivněno rychlým přistupováním soupeře k našim hráčům. Víme, že kluci tyto dovednosti mají. Jde tedy především o to, se co nejdříve na tento způsob hry adaptovat. A právě proto jsou takováto utkání pro nás velmi cenná. Přesto jsme především v prvním poločase na obou hřištích výrazně neztráceli. Větší rozdíl v herním projevu jednotlivců se ukázal až v poločase druhém. Přesto, že výsledek vypadá "děsivě", je kluky nutné pochválit - ne vše bylo jen špatné. Řada hezkých a fotbalově krásně vypracovaných akcí nebyla sice dotažena do gólového konce, ale nápad a snaha o správné provedení je nutno také pochválit. Máme tedy na čem pracovat, ale to je právě to nejlepší zjištění," říká trenér Linhart.

FC Viktoria Plzeň U12 - SK Slavia Praha U12 8:15

FC Viktoria Plzeň U12: Bezděkovský, Čeliš, Čermák, Červený, Daněk, Diviš, Doubek, Falout, Fořt, Keltyčka D., Keltyčka T., Košik, Kyklhorn, Mertl, Motlík, Prokop, Pytlík, Rádl, Soukup, Štauber, Zarzycký
Branky Viktoire: Štauber 4x, Košik 2x, Keltyčka D., Rádl

Celek U13 dokázal se Slavií remizovat

I hráče do třinácti let čekal na úvod soutěže velice ostrý start. V minulých sezonách proti SK Slavii Praha sehráli celkem vyrovnaná utkání, ale vždy odešli poraženi. Častokrát v zápasech s pražským soupeřem rozhodovala psychika, ve které měli slávisté navrch. Tentokráte odehráli Západočeši velice kvalitní utkání, kde byli více než vyrovnaným soupeřem. 

"Měli jsme pohyb, agresivitu bez míče i s míčem ve snaze prosadit se jeden na jednoho, solidní kombinační hru a chu vyhrát. Soupeře jsme do šancí příliš nepouštěli, naopak jsme měli více brankových příležitostí my. Bohužel jsme nedokázali ve finální části lépe zareagovat a uklidnit se v zakončení, a proto jsme v tomto kvalitním utkání "pouze" remizovali. I přesto si tohoto výsledku cením, nebo jsme dokázali otočit dva výsledky z 0:2 na 3:2 a 2:2. Těší mě, že je na hráčích vidět fotbalový i psychický posun," hodnotí utkání trenér Jiří Gerstner.

FC Viktoria Plzeň U13 - SK Slavia Praha U13 6:6

FC VIktoria Plzeň U13: Ivanič - Vanc, Vacek, Sojka, Holík, Nedvěd, Švihla, Bešta, Pressl, Hendrych --- Vaněk - Karásek, Saitz, Planeta, Šticha, Oravec, Maxa, Velfl, Jedlička, Havelka
Branky Viktorie: Nedvěd 3x, Šticha, Sojka, Vanc

Vysoká výhra týmu U14 v Ústí

Na půdu nováčka z Ústí nad Labem cestovali starší žáci Viktorie. Tým do 14 let svůj zápas zvládl. Utkání se, vyjma prvních osmi minut, plzeňským klukům vydařilo. 

"Ve finální fázi útoku byli hráči ve správných prostorech. Mužstvo kontrolovalo míč po většinu času, převádělo hezké individuální i kombinační akce a zaslouženě vstřelilo devět branek. Chválíme jej za aktivitu a chu střílet další góly. Tento herní projev bychom chtěli předvádět i v utkáních, kde na nás bude vytvářen větší časoprostorový tlak,“ hodnotí utkání trenér Štěpán Havránek.

FK Ústí nad Labem U14 - FC Viktoria Plzeň U14 1:9 (0:3)

Branky Viktorie: 18., 23. a 33. Sabol, 36. a 39. Patrovský, 37. Krátký, 45. Krátký, 66. Pešek, 70. Nováček

Také patnáctka Ústí přehrála

Stejně jako jejich mladší kolegové, cestovali i žáci do patnácti let na hřiště Ústí nad Labem. Se soupeřem si svěřenci trenéra Josefa Šnebergera poradili a i přesto, že skóre utkání mohlo být ještě vyšší, mohou být s předvedeným výkonem spokojeni.

"V utkání jsme dokázali soupeře přehrávat a prosadit se i brankově. Kluci předvedli několik velice povedených akcí, škoda, že jsem neměli vyšší efektivitu," hodnotí zápas trenér Josef Šneberger.

Ústí nad Labem U15 - FC Viktoria Plzeň U15 0:5 (0:3)

FC Viktoria Plzeň U15: Čaloun - Halász, Zikmund (35. Kuhajda), Žilák, Petrmichl (35. Pecháček) - Ruda - Kodýtek, Lehký (35. Janda) - Kotěšovec (35. Popovič), Vrba (35. Koranda), Špirk (35. Valeš)
Branky: 26., 35. Vrba, 29. Špirk, 48. Pecháček, 63. Popovič