V plzeňské Sportovní hale se dnes uskutečnil vrchol devatenáctého ročníku Memoriálu Josefa Žaloudka, a to turnaj v kategorii U15.

Na turnaji se představilo osm týmů. Viktoria Plzeň, Sparta, Sokolov, Kladno, Petřín Plzeň, Písek, Mladá Boleslav a Příbram. Viktoriáni si celý turnaj naprosto podmanili, ze sedmi zápasů sedmkrát odcházeli jako vítězové a na svém kontě měli fantastické skóre 32:3. Nejlepšími střelci Viktorie byli se šesti góly Jakub Kovařík, Petr Mašek a Nicolas Chumlen.

V posledním zápase, který červenomodří odehráli se Spartou, předvedli neskutečný obrat. Ještě půl minuty před koncem prohrávali 1:2. Nejdříve vyrovnal TomᚠVolf a vzápětí otočil na 3:2 Nicolas Chumlen.

„V první řadě gratuluji celému našemu mužstvu U15 k celkovému prvenství v turnaji, které bylo zcela zasloužené. O tomto svědčí také maximální počet získaných bodů a skóre 32:3, jenž ukazuje na výraznou dominanci týmu. Hráčům a trenérům přeji, aby na tento úspěch navázali v jarní části České ligy žáků U15, říká šéftrenér mládeže FCVP Štěpán Havránek.

„Poděkování patří především organizátorům turnaje z řad našich žákovských trenérů, partnerům mládeže FC Viktoria Plzeň a také rodičům za podporu týmu během celého dnešního dne, doplnil šéftrenér mládeže.

Přehled výsledků Viktorie:

FCVP vs. Příbram 3:1
FCVP vs. Písek 7:0
FCVP vs. Petřín Plzeň 2:0
FCVP vs. Mladá Boleslav 6:0
FCVP vs. Sparta 3:2
FCVP vs. Sokolov 4:0
FCVP vs. Kladno 7:0

Přehled umístění na turnaji:

1. místo FC Viktoria Plzeň
2. místo FK Příbram
3. místo AC Sparta Praha
4. místo SK Kladno
5. místo FK Baník Sokolov
6. místo SK Petřín Plzeň
7. místo FK Mladá Boleslav
8. místo FC Písek

Nejlepším střelcem celého turnaje se stal Aleš Fitko z Kladna, který zaznamenal sedm branek. Předávání diplomů, medailí a pohárů měli na starosti předseda spolku VIKTORIA PLZEŇ - fotbal, z. s. Petr Žitek a TomᚠMorávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.