Ve třetím předkole Ligy mistrů musel se svým týmem spolknout velmi hořkou pilulku. Miroslav Koubek se svým týmem prohospodařil náskok z utkání na půdě soupeře a stejně jako všichni ostatní viktoriáni byl nucen rozloučit se s nadějí probojovat se do základní skupiny Ligy mistrů.

„Pro nás to je velké zklamání. Rozhodující byl nᚠvýkon, nehráli jsme tak, jak jsme si představovali a jak jsme si před zápasem řekli. Vůbec jsme nechtěli pouze hájit pozici získanou na hřišti soupeře. Chtěli jsme být aktivní a jít za vítězstvím. Soupeře jsme chtěli dostat pod tlak a vstřelit nějakou branku. Jsem zklamaný z herní odvahy našeho mužstva. Báli jsme se hrát, měli jsme někde v podvědomí až příliš uloženo to, že můžeme hrát na jistotu a přivést zápas do bezbrankového konce,“ říká po zápase trenér Miroslav Koubek. „Měli jsme být více aktivní, kombinovat a nabízet se, nikoliv nakopávat míče, nad jejichž počtem jsem se v průběhu zápasu zděsil. Soupeř nás ale k tomuto hernímu projevu donutil. Navíc jsme dostali laciné branky od hráče, o kterém víme, co přesně udělá. Porazil nás Zahavi svými dvěma zásahy. Rozhodující byla ale naše jalová hra dopředu, která mě velmi zklamala,“ dodává.

Z domácího hřiště sice viktoriáni neodchází často bez vstřelené branky. Tentokrát se jednalo o velmi bolestnou porážku. „Zápas jsme psychicky nezvládli, chyběla nám větší odvaha a kvalita na míči. Hru jsme měli více kontrolovat a připravit si soupeře dobrou poziční hrou. Při slabší nabídce a dobrému napadání Maccabi jsme se ale k této hře nedostali,“ hodnotí hlavní trenér Viktorie. „Mrzí mě, že u klíčových momentů byli naši nejzkušenější hráči. Když jsem viděl ty branky ze záznamu, trochu jsem se zhrozil. Naši hráči v tu chvíli neuplatnili svou zkušenost,“ podotýká Koubek. „Dlouho jsme drželi míč ve středu hřiště. Soupeř se tak dostával bleskově do zformovaného postavení. Celý zápas bylo Maccabi více aktivnější. My byli pasivnějším týmem,“ pokračuje.

„Určitě nᚠvýsledek nepřidá na atmosféře. Myslím si, že je to moment, který je v tuto chvíli skličující. Stále je tu ale šance probojovat se přes play off Evropské ligy. Zklamání je to ale samozřejmě obrovské, protože chyběl jenom krůček. A my ho měli zvládnout,“ hledá slova Koubek. „V tuto chvíli sedí hráči v kabině a vládne tam hrobové ticho. Musíme se z toho ale oklepat. V tuto chvíli musíme bojovat, semknout se a pokračovat dál,“ uzavírá trenér Plzně.