13. 9. 2011    Zápas

Viktoria má první bod v Lize mistrů

FC Viktoria Plzeň
45. Bakoš

1. kolo / Úterý 13. 9. 2011, 20:45 / Eden Arena

1. kolo / Úterý 13. 9. 2011, 20:45
Eden Arena

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:0)

FK BATE Borisov

69. Bressan

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Čech – Rajtoral, Bystroň, Čišovský, Limberský (78. Trapp) – Jiráček, Horváth – Petržela (70. Ďuriš), Kolář, Pilař (88. Hora) – Bakoš

FK BATE Borisov

Gutor – Baga, Filipenko, Simič, Bordačev – A. Volodko, Olechnovič, Bressan (71. Koncevoj), Rudik, Gordejčuk (83. M. Volodko) – Kežman (76. Porfirio)

statistiky

Branky: 45. Bakoš – 69. Bressan, ŽK: Kolář, Pilař – Olechnovič, Bressan, Rozhodčí: Duhamel – Annonier, Capelli (všichni Francie)

Diváci: 19 451

Fotbalisté Viktorie Plzeň získali první bod do základní skupiny Ligy mistrů. V pražském Edenu remizovali s běloruským BATE Borisov 1:1. Vítězství měli blíž než soupeř, ale na gól Bakoše ze závěru prvního poločasu odpověděl v 69. minutě z nenápadné akce Bressan.

Fotbalisté Viktorie Plzeň získali první bod do základní skupiny Ligy mistrů. V pražském Edenu remizovali s běloruským BATE Borisov 1:1. Vítězství měli blíž než soupeř, ale na gól Bakoše ze závěru prvního poločasu odpověděl v 69. minutě z nenápadné akce Bressan.

Na stadion se vtěsnalo 19 541 natěšených fanoušků, několik desítek jich zaplnilo i sektor hostů. A atmosféra byla v historické premiéře Viktorie v základní skupině přestižní soutěže nádherná.

Hned ve 3. minutě ochozy zahučely, když hlavička Bystroně skončila těsně nad běloruskou brankou. První střelu mezi tyče ale vyslal o šest minut později hostující Baga, Čech si s ní poradil. Obrany obou týmů pracovaly spolehlivě a útočníci se do šancí příliš nedostávali. Ve 12. minutě zahrával Bakoš z levé strany přímý kop, trefil ale pouze protihráče postavené ve zdi. Plzeň vysunula presink, měla míč více na kopačkách, ale do vyložené šance se nedostávala. Naopak štěstí měla při obranném odkopu Čišovského, který skončil těsně nad břevnem a hodně vystrašil Čecha. S následného rohu si však ani hosté nadějnou příležitost nevytvořili.

Ve 30. minutě už bylo hůř. Do brejku se dostala největší hvězda Borisova, srbský útočník Kežman a levačkou trefil boční sí. A ještě nebezpečnější akci přišla za dalších šest minut. To vypálil Gordajčuk a Čišovský na poslední chvíli ztečoval míč na roh. Plzeň byla na chvilku zaskočená, ale v závěru úvodní půle udeřila. Pilař uvolnil Jiráčka, ten poslal z levé strany nádherný centr a Bakoš míč pohotově uklidil do sítě - 1:1. Stadion vybuchl nadšedním, francouzský sudí Duhamel vzápětí poslal hráče do šaten.

Po přestávce Viktoria ještě zvýšila obrátky a v 53. minutě si vytvořila další velkou šanci. Horváth po nacvičeném signálu předložil míč Limberskému, jeho ránu z hranice šestnáctky ale zastavila noha jednoho z obránců Borisova. Další akce táhla Viktoria po pravé straně, ale Petrželovi se nepodařilo ani v jednom případě dobře odcentrovat. V 64. minutě už byli domácí blízko druhé trefě. Kolář přistrčil míč do šestnáctky Pilařovi, ten se uvolnil a levačkou vystřelil. Gólman Gutor však byl na zemi včas a střelu chytil. V 69. minutě přišla vyrovnávací akce. Bressan si šikovně počíhal za obránci, dostal výbornou přihrávku středem hřiště a trefil přesně mezeru mezi nohama vybíhajícího Čecha - 1:1.

Viktoria se snažila ve zbývajícím čase překonat obranu soupeře a vstřelit vítězný gól. Do šance se dostala až v samotném závěru. Po rohu Horvátha si odražený balon našel střídající Hora a pálil těsně vedle levé tyče.. Poslední střelu vyslal v 90. minutě Ďuriš, ale ani on nemířil přesně. A protože ani Borisov se už nedostal do nebezpečného brejku, skončilo utkání remízou.