28. 9. 2011    Zápas

Viktoria předvedla sympatický výkon, Milán však byl nad její síly

FC Viktoria Plzeň
53. Ibrahimovič (pen.)
66. Cassano

2. kolo / Středa 28. 9. 2011, 20:45 / Stadio San Siro

2. kolo / Středa 28. 9. 2011, 20:45
Stadio San Siro

AC Milán

2:0

(0:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

AC Milán

Abbiati – Abate (87. De Sciglio), Nesta, Silva, Antonini (78. Taiwo) – Nocerino, Emanuelson, van Bommel, Seedorf (70. Aquilani) – Cassano, Ibrahimovič

FC Viktoria Plzeň

Čech – Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský – Jiráček, Horváth – Petržela, Kolář (90. Darida), Pilař (75. Fillo) – Bakoš (67. Ďuriš)

statistiky

Branky: 53. Ibrahimovič (pen.), 66. Cassano, ŽK: Čišovský, Petržela, Horváth, Čech, Rozhodčí: Florian Meyer – Holger Henschel, Christoph Bornhorst – Tobias Welz, Markus Wingenbach (všichni Německo)

Diváci: 66 859

Druhé utkání v nejslavnější fotbalové soutěži starého kontinentu odehrála Viktorka ve středu večer na San Siru, kde se proti ní postavil jeden z italských velkoklubů, AC Milán. Kouč hostů Massimiliano Allegri se musel před střetnutím s Viktorií obejít hned bez několika hráčů základní sestavy, včetně brazilských hvězd Robinha a Pata. Naopak Pavel Vrba měl k dispozici všechny své svěřence.

Druhé utkání v nejslavnější fotbalové soutěži starého kontinentu odehrála Viktorka ve středu večer na San Siru, kde se proti ní postavil jeden z italských velkoklubů, AC Milán. Kouč hostů Massimiliano Allegri se musel před střetnutím s Viktorií obejít hned bez několika hráčů základní sestavy, včetně brazilských hvězd Robinha a Pata. Naopak Pavel Vrba měl k dispozici všechny své svěřence.

Viktoriáni vstoupili do utkání proti velkoklubu z Apeninského poloostrova bez bázně a hany. Václav Pilař zatáhl balon k vápnu domácích a poslal přesný centr na hlavu Marka Bakoše. Slovenský ostrostřelec zakončoval výstavní rybičkou, ale gólman AC Christian Abbiati vytáhl brilantní robinsonádu a vyškrábl míč mimo svou branku. AC odpovědělo rychlým protiútokem. Zlatan Ibrahimovič, jakoby se nechal inspirovat Pilařem, přihrál z podobné pozice na druhé straně hřiště přesný balon na Antonia Cassana. Proti milánskému útočníkovi předvedl skvělý zákrok nohou Marek Čech. Plzeňský gólman se činil také o pět minut později, kdy si poradil s dalším Cassanovým zakončením, které přišlo z hranice šestnáctky. Po rohovém kopu AC se prosadil ve vápně Viktorie Mark van Bommel. Zkušený Nizozemec zacílil nad branku. Mimo tři tyče skončily i střely z pětadvaceti metrů českých reprezentantů v barvách Viktorky, Václava Pilaře a Petra Jiráčka. Střelecké štěstí vyzkoušel také Pavel Horváth, ale jeho pokus byl sražen domácí defenzívou na roh. Ve 22. minutě znovu zahrozil Antonio Cassano. Milánský hráč s devětadevadesátkou na dresu vyslal na branku Viktorie technický pokus zpoza vápna. Marek Čech míč bez problémů schoval ve své náruči. Po půlhodině hry napřáhl ke střele opět Jiráček, branku netrefil. O dvě minuty později Zlatan Ibrahimovič jen nevěřícně kroutil hlavou, jak ho mohl brankář Viktorky vychytat. Přihrávka, která našla švédského fotbalistu, prošla celou šestnáctkou Západočechů, Ibrahimovič neváhal a vzápětí z rohu malého vápna vystřelil. Vyběhnuvší Marek Čech však skvěle zasáhl proti jeho tvrdé střele a vyrazil ji na rohový kop. Pět minut nato si Ibrahimovič souboj s Čechem zopakoval a znovu z něj vyšel jako vítěz gólman Plzeňanů. Ve 39. minutě po nahrávce Marka Bakoše na Daniela Koláře a následném přiuknutí zakončoval kapitán Viktorky. Střela Pavla Horvátha z vápna skončila těsně vedle pravé tyče Abbiatiho svatyně. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhou půli otevřel dělovkou Urby Emanuelson. Balon však napálil z patnácti metrů vysoko nad Čechovu bránu. Nad břevnem skončil vzápětí také střelecký pokus plzeňského špílmachra Horvátha. V 52. minutě trefil Zlatan Ibrahimovič v šestnáctce Viktorky do ruky Mariána Čišovského a sudí Florian Meyer se rozhodl ukázat na značku pokutového kopu. O jeho exekuci se postaral sám švédský reprezentant. Vystřelil k levé tyči, Marek Čech si vybral druhou stranu branky a AC se tak v 53. minutě ujalo vedení. Šest minut nato pálil po příhře Seedorfa aktivně hrající Adriano Cassano. Přestřelil. Lépe mířil o pár vteřin později na druhém konci hřiště Pavel Horváth. Odražený míč doputoval až na hranici šestnáctky, odkud tento velezkušený fotbalista vypálil. Christian Abbiati však stál na správném místě. V 66. minutě Ibrahimovič zpracoval dlouhý balon a poté vyslal na zteč kolegu z útoku Cassana. Ten tentokrát proti plzeňskému brankáři nezaváhal a přeloboval ho. 2:0 pro Milán. V následujících minutách se hra odehrávala převážně mimo šestnáctky. V 83. minutě odcentroval pravou nohou do vápna AC Horváth, míč se dostal až k Michalu Ďurišovi. Viktorián ze Slovenska v těžké pozici hlavičkoval nad branku. To o tři minuty později po rohovém kopu byl Ďuriš ve výhodnějším postavení, ale jeho střela z malého vápna brankou bohužel také neskončila. Pozdrav poslal Christianovi Abbiatimu také Daniel Kolář, který pálil z pětadvaceti metrů. Gólman italského celku byl na místě. V nastaveném čase se pokusil navýšit vedení AC Taye Taiwo. Zacílil nepřesně, a tak utkání skončilo vítězstvím domácího celku v poměru 2:0.

Viktorka, která po celé utkání hrála za podpory hlasivek čtyř tisíc plzeňských příznivců, předvedla velmi sympatický výkon a může, i přes porážku, odcházet z milánského San Sira se vztyčenou hlavou.

×
Odehrané v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice