Trenér Roman Pivarník odcestoval se svým týmem do ázerbájdžánského Baku, kde se v úterý večer rozhodne, který z týmů bude pokračovat v předkolech Ligy mistrů a který se přesune do bojů o Evropskou ligu.

„Všichni si uvědomujeme, jak velký krok nás čeká. Věřím, že zítra uspějeme,“ říká v předvečer utkání plzeňský trenér. „Doufám, že jsme se poučili ze zápasu v Jihlavě, protože druhý poločas byl v pořádku. V prvním poločase jsme nebyli tak důslední, jako jsme měli být. Toto by se už nemělo opakovat a v nejbližším zápase by měl být přístup hráčů více zodpovědný,“ pokračuje Roman Pivarník, kterého v Ázerbájdžánu nečekají jednoduché podmínky. „Víme, že tam může panovat bouřlivá atmosféra. Navíc nastoupíme proti mužstvu, které je silné při práci s míčem, má zažité kombinace a systém. Domnívám se, že v Plzni Karabach nepředvedl všechno, co umí, protože jsme ho dostali pod tlak a donutili ho tak k obraně. Taktéž v odvetě bude záležet hodně na nás, co soupeři dovolíme,“ přemýšlí Pivarník.

Ve svém mužstvu má hráče se zkušenostmi z těžkých evropských zápasů i reprezentace. Trenér Pivarník ovšem tento fakt zbytečně nepřeceňuje. „Soupeř hrál také Evropskou ligu, má v mužstvu reprezentanty a za sebou obtížné zápasy. Věřím ale, že naši hráči dokáží svoje zkušenosti přenést do zápasu,“ přeje si první muž plzeňské střídačky.

V Jihlavě překvapil soupeře změnou rozestavení, co chystá na pohárovou odvetu? „Stále přemýšlím o hodně věcech dopředu. Protože až na to dojde, mám jen málo času, abych na vývoj nějak zareagoval. Pak už je na týmu, jestli dokáže svou výhodu proměnit v dobrý výsledek, jako tomu bylo například v Jihlavě. Věřím, že proti Karabachu nebudeme potřebovat zkoušet znovu něco nového,“ má jasno trenér Viktorie Plzeň. 

Fotogalerie