Ve středu 23. září 2015 vstoupí Viktoria Plzeň do třetí soutěže v letošní sezoně. Po Synot lize a Evropské lize začnou Západočeši bojovat také v domácím poháru. Ve čtvrtém kole MOL Cupu se svěřenci trenéra Karla Krejčího utkají na hřišti třetiligového týmu FK Tachov, zápas se hraje od 16:30.


„Bude to tam náročné, máme náročný program v posledních dnech a Tachov je na dobré úrovni, hraje tam například Martin Knakal, který dřív hrával i ligu. Nebude to žádná sranda,“ říká záložník Milan Petržela. „V těchto zápasech si nesmíme dovolit ztrátu a dopustit nějaké překvapení. Musíme si to v hlavách srovnat. Je jasné, že Tachov na nás bude přichystán a řádně namotivován. My ale určitě jedeme pro postup a dáme do toho všechno,“ dodává další záložník Egon Vůch.

V loňské sezoně Viktoria v domácím poháru vypadla ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu s Teplicemi, letos chce postoupit do finále, aby mohla bojovat o pohár. „Chceme vyhrávat každý zápas a postoupit co nejdál, abychom získali co nejvíc trofejí. Určitě se na to každý pečlivě připraví,“ zamýšlí se Petržela. „Já se samozřejmě těším, půjdu do toho úplně stejně, jako kdyby to byl ligový zápas. Dlouho jsem si nezahrál, a proto je důležité, abych hrál a nabral zápasovou kondici,“ doplňuje Vůch.

Tachov je od Plzně vzdálen zhruba 60 kilometrů a na středeční souboj tak určitě vyrazí nemalý počet příznivců Viktorie. „Fanoušci jezdí na všechny zápasy, je to opravdu skvělé. Uvidíme, kolik fanoušků přijede do Tachova, ale myslím, že bychom tam mohli mít domácí atmosféru,“ říká Egon Vůch. „Je to takové malé derby, snad přijde hodně lidí a bude tam dobrá atmosféra,“ uzavírá Milan Petržela. 

Vstupenky na zápas FK Tachov - FC Viktoria Plzeň mohou fanoušci kupovat přímo u Doosan Areny ve Štruncových sadech. Více info zde