Čtvrtfinálový duel MOL Cupu zvládla Viktorka bravurně a po výhře 3:0 nad Jabloncem vyhlíží semifinále soutěže. Přečtěte si, jak duel hodnotí trenér Miroslav Koubek.

Trenére, bylo dnes důležité, že jsme vstřelili první gól?

Nepochybně, vždy je to důležité. My jsme vstřelili dva v rychlém sledu a Jablonci odskočili.

Co jste hráčům zdůrazňoval o poločasové přestávce?

Abychom i nadále pokračovali a třeba vstřelili ještě další branku. Důležité bylo i to, že jsme dokázali zareagovat na soupeře, který nás trochu zaskočil jiným rozestavením, než hrává poslední dobou. Zkorigovali jsme to, a pak to měli pod kontrolu. Bylo vidět, že mužstvo bylo zaatý a šlo si za výhrou. Správně reagovalo na porážku s Libercem a samozřejmě nám pomohl i návrat hráčů. Viděl jsem tým, který, když se rozhodne, že vyhraje, tak vyhraje. A také jsme zúročili zkušenosti z evropských zápasů, které za pochodu sbíráme a čerpáme z nich.

Velmi produktivní byla obě křídla.

Ano, oba krajní hráči byli výborní, jak Cheick Souaré, tak Honza Kopic. Ten byl dokonce vyhlášen mužem utkání. Tam nemám co dodat, výborné výkony a výborná čísla. Byli jedni z rozhodujících elementů našeho vítězství.

Bylo stěžejní přečkat i několik závarů domácích v úvodu, že?

Ano. Byly tam tři čtyři závary a vadilo mi, že se po nich domácí dostali ke střelám. Neměli jsme dobře vykrytý prostor a trochu jsem se tam kvůli tomu zlobil. Ale pak jsme to srovnali a bylo to v pořádku.

Cítil jste z kluků velké odhodlání?

Z týmu to bylo cítit před zápasem v kabině. Že je to play off a není možnost opravy.

Je výhodou, že semifinále odehrajeme doma v Doosan Areně?

Určitě je výhodou hrát doma. Ale hned zvedám varovný prst, Zlín u nás v lize ukázal kvalitu, čeká nás těžký zápas a opět se budeme muset maximálně zkoncentrovat jako dnes.