Už v sobotu budou mít hráči Viktorie Plzeň možnost dosáhnout na první trofej v právě začínající sezóně. V souboji o český Superpohár budou viktoriáni čelit Slovanu Liberec.

„Superpohár beru jako ostrý zápas. Je to utkání o trofej, jinak ho tedy ani brát nemohu. Je to ale pro nás zároveň velmi důležité střetnutí s ohledem na nepovedenou generálku s Dynamem Kyjev,“ říká Miroslav Koubek. Ohledně definitivní podoby základní sestavy však nemá jasno. „Vždy jsou nějaké otazníky, do zápasu je ještě trochu času a my máme prostor ty poslední otazníky odstranit. Jsou tu zkušení stopeři, jsou tu mladí kluci. Samozřejmě se honí hlavou spousta situací, ale my víme, s kým jsme ligu vyhráli, a na to chceme navazovat,“ dodává Koubek.

„Původně jsme chtěli, aby generálka byla s Kyjevem a Liberec byl první ostrý zápas. Ovšem dopadlo to tak, jak to dopadlo. Utkání s Libercem je prestižní a my ho chceme zvládnout. Hraje mistr ligy proti vítězi poháru. To je motivace dost velká,“ má jasno kapitán Viktorie David Limberský. „Každý rok chceme začít co nejlépe, ale ne vždy se to povede. Zažil jsem tu sezony jak s podařeným startem, tak s pomalejším rozjezdem. Uvidíme, snad si sedneme co nejdříve. Nyní je kádr co do své šířky největší,“ přemýšlí Limberský, který patří v jednatřiceti letech k nejzkušenějším hráčům plzeňské kabiny. „Každý rok je už u mě určitě znát. Ale v kabině máme mladé kluky a ty nás omlazují. Díky nim se cítím jako zajíček,“ uzavírá s úsměvem na tváři kapitán Viktorie.