První představení v mistrovském zápase za Viktorii Plzeň, první bod v podobě asistence na druhý gól a hned první získaná trofej. Tak by se dal v krátkosti shrnout úvod sezóny Jana Kopice. Na nové spoluhráče si však stále ještě trochu zvyká.

„Sezónu jsme chtěli začít vítězstvím v Superpoháru, to se povedlo, takže moje pocity jsou jen pozitivní. V poli to z mé strany nebylo ještě ono, ale dostával jsem se do nebezpečných situací a podařilo se mi nahrát na druhou branku Danu Koláři. Honza Holenda tam na sebe natáhnul stopera, míč se odrazil ke mně a já to na tuhle pozici dávám naslepo. Dan se odpoutal, byl tam sám a dobře to trefil hlavou,“ naznačuje Kopic, že na hřišti to už začíná fungovat. „Věděli jsme, že Liberec má kvalitní presing, což se potvrdilo. Jak vstřelili gól na dva jedna, tak nás docela zlobili. Za stavu 2:0 jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili. Liberec nás za to potrestal,“ říká Jan Kopic, který ve druhé půli měl šanci navýšit skóre. „Šel jsem sám na brankáře. Patrik Hrošovský mi dal skvělý míč a já zbytečně zasekával. Měl jsem jít až do brány a zakončit, je to škoda,“ klopí oči. „Měli jsme snad šest gólových šancí, kdybychom jich proměnili víc, Liberec by asi odpadl. Místo tři nula to bylo na konci dva jedna,“ dodává plzeňský záložník. „Před začátkem zápasu jsem byl trochu nervózní. Přišlo sem osm tisíc lidí, což v Jablonci nechodilo. Škoda, že jsem trefil v úvodu tyč, mohl to být skvělý vstup na scénu,“ usmívá se Jan Kopic. 

„Byl to nᚠprvní ostrý zápas v nové sezóně. My ho zvládli, což nám dodalo sebevědomí a věříme, že budeme dál pokračovat vítězně,“ přidává se Jan Kovařík. „Zápas mezi vítězem ligy a vítězem poháru svedl dohromady dvě skvělá mužstva a já myslím, že to podle toho na hřišti vypadalo. Byl to slušný zápas se šastným koncem pro nás,“ vyhlíží Jan Kovařík, který přihrál na úvodní trefu zápasu. „Tomᚠse tam tři vteřiny hlásil, že je volný. Snažil jsem se ho trefit a vyšlo to. Naštěstí si ho obránci moc nevšímali, on je takový nenápadný a oni si asi hlídali jiné hlavičkáře. Proměnil to skvěle,“ chválí svého spoluhráče z obrany. „Na oslavu není tolik času, když za týden hrajeme a za deset dní nás čeká Liga mistrů, takže na tohle teď nemáme myšlenky,“ uzavírá Kovařík.