Úvodní zápas play off Ligy mistrů mají před sebou hráči FC Viktorie Plzeň, ve středu 17. srpna se v Bulharsku utkají s Ludogorcem Razgrad a viktoriáni vědí, že je nečeká vůbec snadný soupeř.

„Ludogorec má obrovskou kvalitu a bude to pro nás hodně těžký soupeř. Nicméně mají v týmu hodně Brazilců, kteří určitě budou chtít spíš útočit. To by pro nás mohla být i částečně výhoda a snad najdeme nějaké skuliny v jejich obraně,“ říká útočník Michal Ďuriš.

Plzeň se na Ludogorec připravuje jako na každý jiný zápas a hráči si ještě před odletem rozebírali soupeřovu hru. „Už jsme měli několik rozborů jejich zápasů. Ukázali jsme si nějaké věci jak je bránit a trenér nám ukázal i nějaké skuliny v jejich defenzivě,“ dodává obránce David Limberský.

Odveta se hraje příští úterý v Plzni a Západočeši si chtějí do odvety přivézt co nejlepší výsledek. „Budou rozhodovat maličkosti a my nesmíme vůbec nic podcenit. Musíme hrát zodpovědně od obrany a snažit se využít šance, které si vypracujeme,“ zamýšlí se Ďuriš.

Viktoria hrála v Lize mistrů dvakrát a pokaždé u toho byl i Michal Ďuriš, svými trefami navíc dopomohl k poražení soupeřů v play off s Mariborem i Kodaní. „Doufám, že to pravidlo neporuším a dokážu dát gól i tentokrát. Je mi ale jedno jestli dám branku já nebo někdo jiný. My máme cíl postoupit do Ligy mistrů a uděláme pro to cokoliv,“ ujišuje slovenský útočník.

Do Bulharska odlétají svěřenci trenéra Romana Pivarníka posilněni výhrou 3:0 nad Příbramí v ePojisteni.cz lize. „Určitě nám pomohla, konečně jsme se probudili v útoku a naše hra splňovala přísnější kritéria. Máme se určitě od čeho odrazit,“ uzavírá David Limberský.

Fotogalerie