FC Viktoria Plzeň bude bojovat o Ligu mistrů! V odvetném utkání 3. předkola totiž dokázala remizovat na hřišti Karabachu FK 1:1 a po domácí bezbrankové remíze postupuje. Podzim v pohárové Evropě zajistil Západočechům Michael Krmenčík, který přesnou hlavičkou zužitkoval krásný centr od Jana Kopice.

„Věděl jsem, že tam útočníci budou. Blížil se konec a my potřebovali tlak. Vůbec jsem nepřemýšlel a poslal jsem do vápna střílený balon. Je to asi můj nejdůležitější centr v dosavadní kariéře. Pro klub, nás i fanoušky jsme udělali velký úspěch,“ říká Kopic. „Je to nepopsatelný pocit. Panu Pivarníkovi děkuju, že mi dal šanci. Já jí chytil za pačesy a dal jsem gól. Kopiho musím za ten centr pochválit, poslal to tam nádherně,“ doplňuje Krmenčík.

V úvodním i odvetném utkání měli Západočeši problém s koncovkou a na postup jim nakonec stačil jeden gól. „Byla to asi jediná pořádná naše střela v obou zápasech a stačilo to na postup. To by příště nemuselo stačit, takže určitě dobře víme, že máme hodně na čem pracovat. Teď jsme splnili dílčí úspěch, i když velmi důležitý,“ varuje Kopic.

Viktoria v utkání v Baku nebyla lepším týmem, po půli prohrávala a po změně stran měl Karabach několik stoprocentních šancí na zvýšení náskoku. „Po tom průběhu utkání musím uznat, že to byla asi největší radost, kterou jsem zatím v kariéře zažil. Věřil jsem celou dobu, že to dokážeme zvrátit, ale musím uznat, že jsme měli neskutečné štěstí. Ke konci to s námi nevypadalo dobře, Karabach měl obrovské šance a my několikrát přežili vlastní smrt. My jsme je dokázali potrestat a postupujeme,“ dodává Kopic. „Byl to extrémně těžký soupeř a my si vážíme toho, že jsme dokázali postoupit. Koza nás několikrát podržel a opravdu jsme měli i velké štěstí,“ popisuje David Limberský.

Plzeň bude po třetí bojovat o účast v Lize mistrů. „Jsme tomu o něco blíž a uvidíme, koho dostaneme do play off. Nicméně za všechny ty roky to byl asi nejt잚í postup, co jsem v Plzni zažil,“ zamýšlí se obránce Viktorie. „Když jsem přišel do Plzně tak jsem říkal, že chci hrát evropské poháry, získat titul a postoupit do Ligy mistrů. Dvě věci už jsem splnil a teď mám blízko i třetí. Jsem rád, že se s Plzní můžeme poprat o tu nejlepší soutěž,“ zamýšlí se Jan Kopic. „Budeme bojovat o Ligu mistrů. Vždy jsem o tom snil a teď jsem součástí týmu, který o tuto soutěž bude bojovat. Je to něco úžasného a každému hráči bych to přál,“ uzavírá Michael Krmenčík.

Fotogalerie