V úterý 23. srpna se FC Viktoria Plzeň pokusí smazat dvoubrankové manko z úvodního utkání play off Ligy mistrů, porazit Ludogorec Razgrad a postoupit do základní skupiny nejslavnější klubové soutěže světa.

„Výsledek jsme si nepřivezli dobrý, ale máme před sebou odvetu, ve které uděláme maximum pro postup. Pokusíme se dát rychle gól a dostat soupeře pod tlak, rozhodně nic nevzdáváme. Musíme vydržet celý zápas hrát zodpovědně a nedělat chyby, jaké jsme udělali v úvodním utkání. Samozřejmě se ale musíme daleko víc tlačit do branky, protože musíme dát minimálně dvě branky,“ říká brankář Matúš Kozáčik.

Plzeň nevstoupila do sezony v ideálním rozpoložení a například na domácím hřišti stále čeká na úvodní výhru. „Začátek sezony je vždy náročný. Nám se podařilo obhájit titul a bojujeme o evropské poháry. Karabach jsme se štěstím zvládli, ale nevyšel nám úvodní zápas s Ludogorcem. Teď máme ještě jeden zápas na to, abychom se pokusili vše zlomit a dostat se do Ligy mistrů, kam všichni chceme,“ dodává slovenský gólman.

Doosan Arena se oblékla do kabátu Ligy mistrů a před samotným zápasem zazní také hymna Champions league. „Je to něco výjimečného. Každý kdo to zažil, tak to chce prožít samozřejmě znovu. Když jsem viděl stadion, úplně jsem měl husí kůži po těle a na zítřejší zápas se těším. Je před námi těžký zápas, ale dokud budeme mít šanci, tak o to budeme bojovat,“ popisuje Kozáčik.

Viktoria bude chtít před svými fanoušky podat bojovný výkon a omluvit se jim tak za nepovedený ligový výkon se Zlínem. „Ten zápas nám opravdu nevyšel a nehráli jsme vůbec dobře. V úterý se uvidí, jestli nás to nakopne, poučíme se z chyb a proti Razradu budeme silnější,“ uzavírá Matúš Kozáčik.

Fotogalerie