Viktoria Plzeň si z hlavního města Ázerbájdžánu přiváží potřebný postupový výsledek. Jediná plzeňská branka vzešla z kombinace dvou nových mužů na trávníku Jana Kopice a Michaela Krmenčíka, trenéru Romanu Pivarníkovi tak stejně jako v sobotu v Jihlavě vyšlo střídání.

„Momentálně se cítím výborně. Podobně příjemné pocity z postupu v evropské soutěži jsem zažil jako hráč, ale už je to dávno. Jsem rád, že jsem si to mohl zažít i jako trenér,“ říká těsně po zápase trenér Pivarník. Viktoriáni museli od osmadvacáté minuty dotahovat jednogólovou ztrátu. „Včera na hotelu jsme měli poradu, při které jsme si říkali, jak se může zápas vyvíjet a jak to následně působí na psychiku hráčů obou mužstev. My byli ve výhodě, protože když šel soupeř do vedení, nám stačil, stejně jako na začátku, k postupu jeden gól,“ uvědomuje si pohárovou matematiku Pivarník.

„Na začátku utkání jsme hráli aktivně, napadali rozehrávku soupeře a získávali míče. Škoda, že jsme tyto akce nedokázali dotáhnout do finální fáze. Následně přišel dlouhý nákop za naši obranu, ze kterého jsme obdrželi branku. Museli jsme tedy hrát s větším rizikem a přejít na systém se dvěma útočníky,“ rekapituluje plzeňský trenér. Karabach neproměnil především ve druhé polovině zápasu několik velkých šancí na zvýšení svého vedení. „Soupeř okénka v naší obraně naštěstí nepotrestal a my toho mohli využít,“ dodává.

„Úspěch nám přinese klid a motivaci do další práce. Sami vidíme, že nᚠprojev je po herní stránce pořád ještě trochu surový. Na rozdíl od soupeře, který hraje dlouhou dobu v ustálené sestavě, jsme my trénovali na tři fáze, nebo jsme měli nerovnoměrně rozloženou zátěž. Někteří hráči trénovali dva týdny, někteří méně. Není jednoduché od začátku chytit herní rytmus,“ odhaluje příčiny Roman Pivarník.

V pátek 5. srpna určí los ve švýcarském Nyonu Viktorii soupeře pro play off Ligy mistrů. „Přál bych si kvalitního soupeře, přes kterého je reálná šance postoupit, protože to je nᚠcíl. Jsem rád za fanoušky, kteří za námi přicestovali do Baku i kteří fandí v Plzni. Přál bych si, abychom se společně dostali ještě dál,“ uzavírá Pivarník.

Fotogalerie